Kakva ideja...

"DAJTE MU ZLATNU LOPTU ILI ĆU MU DATI SVOJU!" Legenda ima neverovatnu ideju - pokloniće Levandovskom najveći trofej!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Barselone i Intera smatra da Levandovski mora da osvoji priznanje.

Izvor: MN Press

Ime Luis Suarez u današnjem fudbalu uglavnom se vezuje za Urugvajca koji trenutno nosi dres Atletiko Madrida, ali postoji i njegov slavni prethodnik. Legendarni Luis Suarez Miramontes (86) je davne 1960. godine osvojio Zlatnu loptu, a sada sa njom ima neobičan plan.

Dok traje licitacija oko toga ko će biti osvajač prestižne nagrade ove sezone, nekadašnji fudbaler je govorio za španske medije i istakao šta planira da uradi sa svojim trofejom, ukoliko mu se ne svidi odluka o ovogodišnjem dobitniku tj. priznanje ne pripadne Levandovskom. Spreman je da se odrekne priznanja koje je dobio pre više od 60 godina!

Jedan od najboljih fudbalera Evrope iz sredine prošlog veka tvrdi da će, ukoliko Robert Levandovski ne dobije trofej, on Poljaku poslati svoj!

 "Dajte Robertu Levandovskom Zlatnu loptu, dođavola. Ako to ne uradite, daću mu ja svoju", rekao je legendarni Luis Suarez.

Poljski fudbaler je "pokraden" prethodne godine, kada nagrada nije dodeljena iako je bilo evidentno da on dominira svetskim fudbalom, a i Bajern je imao veoma dobre rezultate u toj sezoni. Sada će napadaču tima iz Minhena konkurencija biti Žoržinjo kao osvajač Lige šampiona i Evropskog prvenstva, zatim Mohamed Salah, Karim Benzema, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Ngolo Kante...

Nekadašnji španski reprezentativac igrao je za pet klubova među kojim a su najpoznatiji Barselona i Inter, a imao je i zapaženu trenersku karijeru. Godinama je nosio dres nacionalnog tima Španije, sa kojom je učestvovao na dva Mundijala.

Kao što smo rekli, najbolji je bio 1960. godine, a drugo mesto u izboru zauzeo je 1961. i 1964. godine. I u 1965. godini bio je u najužoj konkurenciji, ali je tada ostao trećeplasiran u trci za Zlatnu loptu!