KAKO!?

SVI PRIČAJU O OVA 2 CRVENA KARTONA - HOROR SUĐENJE: Sudije ukrale šou u Ligi šampiona, za ovo isključenja!? (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Liga šampiona donela je sinoć dobru zabavu, ali i loše suđenje.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

Odavno je poznato da VAR tehnologija neće rešiti sve probleme sa suđenjem, međutim malo ko je pretpostavljao da će i elitni arbitri koji su delegirani za mečeve Lige šampiona uprkos svemu donositi čudne odluke.

Tako smo u sredu uveče videli dva crvena kartona od kojih se ne zna koji je čudniji. Dortmund i Atletiko Madrid su ostali sa igračem manje još u prvom poluvremenu duela sa Ajaksom odnosno Liverpulom, a pošto su poraženi - i te kako će imati zamerke na suđenje.

Počnimo od Dortmunda koji jeizgubio od Ajaksa posle preokreta uz bolan gol Dušana Tadića (1:3), a sve pošto je od 29. minuta igrao sa igračem manje.

Mats Humels je isključen zbog starta nad Entonijem pošto je Majkl Oliver procenio da je start bio za direktan crveni karton, a navijači se "češu" po glavi i pitaju se kako je moguće da je kazna bila tako oštra. Utisak je da bi za to Humels mogao najviše da dobije žuti, međutim to nije mislio i Oliver.

Ako je neka sreća za Dortmund, vrlo brzo je "kompenzovao" čudnim penalom za Dortmund, koji je Rojs pretvorio u gol, međutim nisu mogli da izdrže napade Ajaksa u drugom delu i poraženi su.

Što se tiče Atletiko Madrida, oni su sodigrali katastrofalnu utakmicu na "Enfildu", a još ih je i sudija Dani Makeli pogurao ka provaliji. Felipe je odigrao horor poluvreme, bio je krivac za oba gola Liverpula koja su pala posle centaršuta Arnolda i dobrih reakcija Žote i Manea, da bi potom "pocrveneo".

Liverpul je krenuo u kontru preko Manea, ali je Felipe reagovao rušenjem na 30 metara od protivničkog gola, a potom je Holanđanin iznenadio sve i pokazao mu direktan crveni karton.

Ostalo je nejasno zašto ga je tako sankcionisao, a ostaje mala mogućnost i da je štoper Atletika nešto dobacio.