Bravo!

GRUJIĆEVA MAJSTORIJA PROTIV MILANA! Otresao igrača, pa namestio gol Porta - REAL SLAVIO PROTIV ŠAHTJORA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ekipe Milana i Porta podelile su bodove u Ligi šampiona (1:1), a meč je obeležio i srpski fudbaler Marko Grujić

Izvor: Profimedia

Nekadašnji vezni igrač Crvene zvezde i Liverpula bio je asistent kod prvog gola na susretu, već u šestom minutu meča.

Tada su Portugalci šokirali italijanski tim, a nakon sjajnih poteza srpskog veziste Luis Dijaz je savladao golmana Tatarušanua.

 Grujić je prvo u duelu odneo pobedu protiv fizički slabijeg Sandra Tonalija, a zatim nakon još nekoliko kontakata sa loptom uposlio fudbalera koji se ubacio po levom boku. Dijazu nije bilo teško da zatrese mrežu, ali je Portu bilo teško da sačuva prednost.

Čini se da je Milan zasluženo stigao do izjednačenja, a mogao je i više od toga.

Gol za domaće bio je delo Šansela Mbembe koji je loptu poslao u mrežu svog tima, ali se čini da bi uz konstantan pritisak igrači Milana svakako došli do izjednačenje u nekom trenutku. Drugi deo meča u potpunosti je pripao njima, a uz terensku inicijativu imali su i nekoliko dobrih prilika. Na kraju krajeva, Zlatan je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Ekipa Reala je u Madridu savladala Šahtjor (2:1), a dvostruki strelac bio je Karim Benzema. Ponovo je Luka Jović gledao kako francuski napadač trese mreže, a za razliku od prethodnih nekoliko utakmica, ovog puta je dobio priliku.

Jović je u 79. minutu susreta zamenio upravo Benzemu koji je nedodirljiv u startnoj postavi. Za srpskog fudbalera su to bili prvi minuti u dresu Reala nakon tačno mesec dana, pošto je 3. oktobra odigrao poslednjih pola sata protiv Espanjola u Primeri.