Fudbal

NAJLUĐA SUDIJSKA ODLUKA SEZONE - OVO JE CRVENI KARTON: Čelsijev klinac isključen u Italiji, nije pipnuo legendu? (VIDEO)

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Mladi fudbaler je bio poslednji igrač odbrane, ali deluje da je čisto startovao ovom prilikom.

Izvor: Twitter/VeneziaFC_EN/printscreen

Ekipa Venecije izgubila je poslednji meč koji je igrala. Na svom terenu poraženi su od Salernitane (2:1), a ovu utakmicu obeležio je i jedan bizaran detalj, na koji su nakon meča pokušali da ukažu.

Poslednjih skoro pola sata meča igrali su sa igračem manje jer je isključen reprezentativac Velsa Ejtan Amadu, mladi fudbaler Čelsija koji je ove sezone na pozajmici u italijanskom klubu. On je bio u duelu sa iskosnim Frankom Riberijem, a verovatno ni sam Francuz nije očekivao crveni karton za ovaj start.

Na usporenim snimcima deluje da prekraša defanzivca uopšte nema, već da je on potpuno čisto startovao na loptu koju je ''odneo'' ispred napadača gostujućeg tima.

Ipak, sudija nije tako mislio, pokazao mu je direktan crveni karton, a Venecija je prinuđena da se sa igračem manje brani do kraja susreta. U petom minutu nadoknade primili su gol za poraz, a nakon meča su bili kivni na sudije koje su donele odluku. Ovaj start proverala je i VAR tehnologija, koja nije demantovala glavnog arbitra.

Pogledajte start mladog fudbalera:

Ovaj crveni karton izazvao je mnogo komentara na društvenim mrežama. Jedna od najčudnijih odluka u evropskom fudbalu ove sezone izazvala je pažnju, pošto većina kritikuje potez glavnog sudije, dok ima i onih koji tvrde da je Ampadu zakačio Riberiju nogu, pa kao poslednji igrač odbrane zasluženo dobio crveni karton.