EVO LISTE!

ĆAO, KUMANE - 3 KANDIDATA ZA KLUPU BARSELONE: Preokret u slučaju Ćavi, a preporučuje se i jedan selektor!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Za sada je Barselona napravila listu od trojice kandidata.

Izvor: Profimedia

Barselona je odmah posle šokantnog poraza protiv Rajo Valjekana (0:1) morala da reaguje iako je ne tako davno prvi čovjek kluba Đoan Laporta dao podršku Ronaldu Kumanu. Ipak, holandski trener je potrošio sve kredite i morali su da ga smijene pošto je katalonski klub tek na devetom mjestu.

Prije nekoliko godina svakom treneru bi bio san da sjedne na klupu na "Nou Kampu", ali ovoga puta to nije tako i biranje naslednika neće biti lako, pa su se trenutno izdvojila trojica kandidata.

Odavno se pričalo da bi Andrea Pirlo mogao da naslijedi Ronalda Kumana u slučaju da ga Barselona otpusti, međutim njegovo ime se sve ređe spominje, tako da je trenutno najmanje ozbiljan kandidat - dok se znatno veće šanse daju dvojici španskih trenera, iz više razloga.

Italijanski novinar Fabricio Romano objavio je da je Barselona već kontaktirala svog legendarnog igrača Ćavija Ernandeza, a da za razliku od prethodnih poziva "matice", koju je odbijao, sada želi na vrelu klupu.

Ćavi trenira katarski Al Sad, i to sa velikim uspjehom, ali se nije smatrao dovoljno kvalitetnim trenerom dostojnim klupe Barselone i to je osnovni razlog zbog kog je odbijao u više navrata. Ipak, sada smatra da je sazrio i da je pravi trenutak za povratak na "Nou Kamp", ali ima čvrst ugovor i moraće da se dogovori sa katarskim klubom.

Navodno, Barselona ga je kontaktirala već prije nekoliko nedjelja kako bi "opipala" puls i dobila je pozitivan odgovor, pa je podrška Kumanu svakako bila lažna.

Izvor: Profimedia

Druga opcija je Roberto Martinez, aktuelni selektor Belgije, koji se takođe već duže vrijeme spominjao kao potencijalni trener Barselone, ali su ga izazovi sa talentovanom reprezentacijom gurali naprijed.

Ipak, bivši trener Evertona i Vigana se nije proslavio na Evropskom prvenstvu, gdje su zaustavljeni u četvrtfinalu, dok je protraćio šansu i da im donese prvi trofej na Ligi nacija. Nije to naročito važno takmičenje, ali bi Belgiji donijelo veliko slavlje, međutim i tu su zaustavljeni na korak od finala.

Barselona neće žuriti i pažljivo će birati između ove trojice kandidata, ako još neko ne "ispliva" u međuvremenu, a do tada će Serđi Barhuan biti vršilac dužnosti.

Tagovi