Fudbal

LUDNICA U EL KLASIKU - MUK NA NOU KAMPU! Barsa uzalud dala gol u 97. minutu, Real sprema otkaz Kumanu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prvi "el klasiko" ove sezone završen je pobjedom gostiju - Real je slavio 2:1, uz potpunu kontrolu i igre i rezultata!

Izvor: Profimedia

Madriđani su upisali pobjedu u Barseloni u prvom "el klasiku" od odlaska Lea Mesija iz katalonskog kluba.

U poslednjim sekundama meča je Serhio Aguero uspio da da gol na svom prvom "el klasiku", ali gol u 97. minutu je bio dovoljan samo za 1:2. Real je pobijedio golovima Alabe i Lukasa Vaskeza, Ronaldu Kumanu se sve više drma klupa!

Dugo nismo gledali ovakav "el klasiko" - počela je nova era, pošto prvi put od 2004. godine u Real Madridu i Barseloni meč nisu počeli makar Serhio Ramos ili Lionel Mesi.

Ali legende dva kluba su otišle u Pari Sen Žermen, a "klasiko" u novom ruhu nije razočarao - Real je slavio na "Nou Kampu" u meču u kojem su dva pogotka viđena u nadoknadi vremena.

BARSELONA - REAL MADRID 1:2 (0:1)
/Aguero 90+7 - Alaba 32, Vaskez 90+2/

Istina, nije kvalitet ovog meča bio onaj "el klasiko" s njegovog vrhunca pre desetak godina, ali je 86.000 ljudi na stadionu imalo šta da vidi - doduše, ne ono što su navijači Barse priželjkivali.

Od starta meča su domači želeli da se nametnu, ali u prekaljenom timu Reala su znali kako da izađu na kraj sa "nekim novim klincima" poput Ansu Fatija, Gavija i Frenkija de Jonga.

Vezni red Kros-Modrić-Kazemiro je odlično funkcionisao, Real je bio kompaktan bez lopte, a sasvim dovoljno opasan sa njom. I kada je Seržinjo Dest u 25. minutu protraćio šansu meča za Barsu, ubrzo je uslijedila kazna.

I to kakva! David Alaba je u svom prvom "klasiku" uspio da se upiše u strelce, pošto je štoper Reala u svom stilu istrčao kontranapad, a potom ga i završio sjajnim udarcem lijevom nogom za 0:1.

Uslijedio je muk na "Nou Kampu", a Barsa je u nastavku u nekoliko navrata bila previše nesigurna. Spasavali su ih neodlučnost Vinisijusa Žuniora, ali i dobra odbrana Ter Štegena u jednoj šansi Karima Benzeme.

Pokušavala je Barsa izmjenama u nastavku da učini nešto više, Filipe Kutinjo nije uspio da donese promjenu, a kada je Serhio Aguero u svom drugom meču za Barsu uspio da postigne gol, već je bilo prekasno.

Razlog je bio pogodak Lukasa Vaskeza. Barselona je u nadoknadi vremena propustila priliku za izjednačenje, a brza kontra Reala dovela je do Vaskezovog dupliranja vođstva.

Igrao se tada 92. minut, postalo je svima jasno da će Real odnijeti bodove, a kada je Serhio Aguero u 97. minutu zatresao mrežu, bile su to poslednje sekunde utakmice. Tako je Ronald Kuman upisao i treći poraz u trećem meču protiv Reala, što se nijednom treneru Barse nije desilo od 30-ih godina prošlog vijeka.

Vidjećemo koliko je sada Holanđanin bliži otkazu, ali Barselona trenutno "tavori" na osmom mjestu Primere...