Fudbal

ZVEZDA OPET SRUŠILA REKORD! NOVI SKOK NA UEFA LISTI: Iza njih je veliki Milan, a sada kreću na Dinamo Zagreb!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda ima novi razlog za zadovoljstvo.

Izvor: MN Press, Screenshot/kassiesa.net

Krajem prošle godine Crvena zvezda je uspela da stigne do TOP50 klubova na UEFA rang-listi, a ako je neko pomislio da će se na tome zaustaviti - grdno je pogrešio.

Odlični rezultati u ovoj sezoni dodatno su "pogurali" Zvezdu, pa je tako sa dve pobede i remijem u grupnoj fazi Lige Evrope uspela da se još učvrsti i dođe do rekorda koji će joj značajno olakšati posao na žrebovima za evropska takmičenja - što je dobar preduslov za uspehe na međunarodnoj sceni.

Zvezda je stigla do 39. mesta na UEFA rangl-listi i trenutno ima 36 bodova, pa je tako iza sebe ostavila Jang bojs, Milan, Rendžers, Bragu, Lokomotivu, Bešiktaš, CSKA, Kopenhagen, Marsej...

Pred srpskim šampionom je naredna meta Olimpijakos (37 bodova), a ispred su još Frankfurt (38), Klub Briž (38,5), Valensija (40) i Dinamo Zagreb (43,5), ali jasno je da je za preskakanje pomenutih klubova na listi potrebno još dosta pobeda, uz njihove neuspehe na evro-sceni.

Vredi napomenuti i da je Partizan zabeležio blagi pad, pa trenutno zauzima visoko 62. mesto (21.500 bodova), tako da nije iznenađenje što je Srbija blizu ostvarenju sna - dva mesta u Ligi šampiona.