STARTNIH 11

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA DANSKU - VRAĆA SE EVROPSKA FORMACIJA: Stanković na mukama, najveća dilema u napadu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dejan Stanković ponovo mora da kombinuje, ali do sada je imao uspeha u takvim situacijama.

Izvor: MN Press

Crveno-beli su ponovo u problemu. Što se tiče kadrovske situacije - nije sjajno pred put u Dansku!

Dejan Stanković je na konferenciji za medije održanoj pred gostovanje Mitjilandu objasnio da četvorica prvotimaca uopšte neće putovati sa ekipom na sever Evrope. Kada se na izostanak Aleksandra Kataija, Milana Pavkova, Rišaira Živkovića i Veljka Nikolića doda da je Sanogo propustio prvenstveni meč protiv Kolubare, a Dioni odradio samo jedan trening nakon oporavka...

Moraće ponovo trener Crvene zvezde da improvizuje, ali ako postoji uteha za navijače srpskog šampiona, do sada je pokazao da to zna da radi!

Umeo je nekoliko puta da iznenadi formacijom, sastavom i taktikom, a da njegovom timu to donese očekivani rezultat na terenu. Poslednji, a verovatno i najbolji primer za tako nešto jeste gostovanje u Razgradu, gde je Crvena zvezda bez kapitena, štoperskog tandema i prve zvezde tima stigla do tri veoma važna boda sa evropskog gostovanja.

Zbog te pobede u Bugarskoj crveno-beli su lideri grupe i daleko najopušteniji tim pre treće kolo. Mitjiland je u velikim problemima i praktično im samo pobeda sa meča protiv srpskog tima igra veliku ulogu, ali to nije nešto na šta će se obazirati Dejan Stanković i njegovi igrači.

Kako je rekao šef stručnog štaba Zvezde, za sada gleda samo rezutlate svog tima, a ako se nešto bude menjalo, pratiće razvoj situacije i na drugim utakmicama. Crvena zvezda se pita oko evropskog proleća, cilja koji je postavljen na početku sezone.

U skladu sa onim što je Stanković govorio, ali i onim što je logičan zaključak dešavanja iz prethodnih dana, deluje da će crveno-beli ponovo u početnu formaciju 3-4-3, onu koja je zbunila Ludogorec.

Na gol se vraća oporavljeni Milan Borjan, a štoperskom tandemu Dragović-Degenek biće pridodat libero - Seku Sanogo, komandant odbrane iz Razgrada i čovek koji će igrati do 40. godine.

Po bokovima su gotovo sigurni Marko Gobeljić i Milan Rodić, dok će društvo u sredini Geloru Kangi praviti Slavoljub Srnić. Ponovo zanimljiva uloga za momka iz Šapca, koji će pokrivanjem velikog dela terena pomoći odbrani i reprezentativcu Gabona.

Poslednje informacije govore da će Lois Dioni ipak početi meč u Danskoj, iako nije u pravom ritmu, dok se iza njega očekuju još Mirko Ivanić i El Fardu Ben.

Ipak, postoji mogućnost i da Francuz počne sa klupe, a da ga odmeni Filipo Falko, pa bi tada Ben igrao "špica".

Očekivani sastav Zvezde: Borjan - Dragović, Sanogo, Degenek - Gobeljić, Kanga, Srnić, Rodić - Ivanić, Ben - Dioni.