Fudbal

SKANDAL ZBOG PENALA ZA PSŽ, ISPLIVAO SNIMAK NA KOME SE SVE VIDI: Nevjerovatno šta se dešava, umorni smo od VAR-a!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Penal sam po sebi nije sporan, ali pogledajte šta se desilo prije jedanaesterca.

Izvor: Twitter/Printscreen/@nikop17

PSŽ je doveo Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarumu i Đinija Vajnalduma, ali ne izgledaju Parižani previše impresivno na terenu. Bar ne još uvijek. 

U posljednjem kolu francuskog prvenstva pobijedili su Anže sa 2:1, a pobjedu im je pogotkom sa bijele tačke donio Kilijan Mbape u 87. minutu. 

Sama situacija u kojoj je penal dosuđen nije sporna, ali se velika prašina digla zbog situacije prije penala! Anže se zvanično oglasio, a fudbaler ove ekipe Roman Tomas je odmah poslije meča bio besan!

"Nevjerovatno šta se dogodilo. Poraz od 1:2 nije sramota, ali u ovom slučaju jednostavno je nemoguće. Radili smo cijele nedjelje kako bismo odigrali dobru utakmicu. Umoran sam od ovog VAR -a. Uložili smo milione u to i ne znamo ni kako da koristimo VAR", rekao je on poslije meča. 

Problematičan momenat se desio prije šanse za Maura Ikardija, kada je on rukom povukao upravo Tomasa i našao se sam ispred gola protivnika. U nastavku akcije je on probao glavom da postigne gol, a jednog od gostujućih igrača lopta je udarila u ruku. 

Penal je dosuđen, a Tomas je bio besan ne zbog igranja rukom svojih saigrača, već zbog prethodnog kontakta sa Ikardijem. 

Iritira me jer sam strastven prema fudbalu i posvećen sam, pazim na ono što radim. Ikardi pravi prekršaj, povlači me za ruku, padam, a zatim maksimalno koristi svoj položaj da dobije penal. Frustriran sam", dodao je Thomas.

Oglasio se i sam Anže, koji je istakao saopštenje u kome kažu da oni ne vole da se žale, ali sada jednostavno to moraju da urade. 

"Nismo navikli da se žalimo, ali  jednostavno tražimo dosljednost, korektnost i poštovanje. Poštovanje prema igračima, osoblju, navijačima koji daju sve od sebe. Zato što volimo fudbal.. Nemamo ništa protiv PSŽ -a ili samog VAR sistema. Protivimo se samo njegovoj opasnoj upotrebi koja stvara frustracije i nepravdu. Možda ćemo sutra imati koristi od VAR-a, ali to ne rješava problem. Samo sportski aspekt bi trebalo da utiče na rezultat utakmice", navodi se u saopštenju.