Fudbal

VRAĆAJ PARE! HRVATSKA LEGENDA DUGUJE MILANU 1.200.000 EURA: Bobanu presudili - To što si dobio više nije tvoje!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Žalba "rosonera" je dobila epilog.

Izvor: Profimedia

Zvonimir Boban je izgubio sudski spor protiv Milana. Sada će legenda hrvatskog fudbala zbog toga morati klubu da vrati 1.200.000 eura.

To su rezultati presude nakon što je Boban tužio "roosnere" za odštetu povodom otkaza koji je dobio na mjestu direktora.

Zvonimir Boban je prije godinu dana dobio otkaz od Milana, kada je Hrvat riješio da tuži klub za odštetu. Sud je odlučio da mu na osnovu otkaza pripada 5.375.000 eura, od čega je 4.125.000 eura spadalo pod materijalnu, a 1.250.000 evra pod nematerijalnu štetu.

Ipak, Milan se žalio na tu odluku, a sada je sud u Milanu odlučio da smanji kazni na skoro 4.200.000 eura. Imajući u vidu da je Boban već bio dobio odštetu, moraće da vrati "rosonerima" razliku od 1.200.000 eura, piše "Calcio e Finanza".

Ovu vijest prenijeli su i brojni italijanski mediji, a podsetimo, razlog njegovog otkaza u MUlanu bio je taj što se Boban nije slagao sa upravom u kojoj je glavnu riječ vodio Ivan Gazidis.

Boban je u jednom intervjuu za "Gazetu djelo sport" otvoreno govorio o glasinama da će ga na mestu direktora zamijeniti Ralf Rangnik, kritikovao je klub da se destabilizovao i da to nije "pravi Milan", a posle njegove oštre izjave, usledio je ubrzo i otkaz.

Tagovi