POGLEDAJTE

JAPAN SLAVI TAKUMU ASANA - VODI IH NA MUNDIJAL: Majstorijom ih održao u borbi za Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bivše krilo Partizana je razlog zašto Japanci slave pobedu koja ih ostavlja u trci za veliko takmičenje.

Izvor: MN Press/Streamja.com/Printscreen

Japan slavi Takumu Asana! Nekadašnji fudbaler Partizana postao je heroj nacije, pošto je svojim potezom održao reprezentaciju u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

Japan je zahvaljujući Asanu savladao Australiju u uzbudljivoj završnici - 2:1!

Nisu Japanci nipošto dobro započeli kvalifikacije za Mundijal. Upisali su poraze od Omana i Saudijske Arabije i samo jednu pobedu protiv Kine. Protiv vodeće Australije su morali da se bore "za živu glavu".

Ali uspeli su! Japanci su savladali "kengure" na domaćem terenu i tako održali svoje šanse za jedno od prva dva mesta u grupi, koje vodi direktno u Katar.

Poveli su Japanci u osmom minutu preko Ao Tanake, da bi u nastavku Ajdin Hrustić izjednačio na 1:1. Ipak, Takuma Asano je u 85. minutu prihvatio loptu, krenuo sam da stvara gol šansu i posle odličnog šuta, uspeo da uz autogol Aziza Behića donese pobedonosni pogodak.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Zbog tog pogotka, Japan sada ima šest bodova, tri manje od Australije i Saudijske Arabije, s tim da Saudijci imaju i utakmicu manje u odnosu na ove dve ekipe.

Ima do kraja još puno da se igra, svaki tim još šest do sedam utakmica, a Japanci su uspeli da ostanu u igri za direktan plasman. Trećeplasirani će igrati prvi baraž protiv trećeplasiranog iz druge grupe, a onda i interkontinentalni baraž protiv severnoameričkog predstavnika.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi