Fudbal

NIŠTA OD BARAŽA, "SOKOLI" PORAŽENI U NORVEŠKOJ

Autor Gordana Bojanić

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Oslu od Norveške 2:0, u utakmici osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: FSCG

Norveška, koja je dobila i prvi međusobni duel u Podgorici (1:0), do pobjede došla je golovima Mohameda Elionusija u 29. i petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Elionusi je kod vodećeg gola iskoristio ubacivanje Markusa Pedersena i asistenciju Stefana Steandberga i glavom savladao Jovetića.

Strandberg je u skoku povukao Igora Vujačića, ali to nije sankcionisao sudija Rumun Ištvan Kovač.

Elionusi je u posljednjim sekundama preciznim udarcem riješio sve dileme.

Crna Gora, koja je meč završila bez šuta u okvir gola, samo drugo poluvrijeme je odigrala nešto agresivnije i stvorila nekoliko šansi.

Najbolju priliku za Crnu Goru imao je Adam Marušić u 58. minutu, izbio je sam ispred norveškog golmana nakon odličnog dodavanja Stevana Jovetića, ali se nije najbolje snašao.

Jovetić je u drugom poluvremenu tri puta bio u prilici, ali je za malo bio neprecizan.

U crnogorskoj selekciji istakao se golman Matija Šarkić, koji je u 27. i 56. minutu odlično intervenisao i spriječio Matsa Delija da se upiše u strijelce.

Crna Gora je finiš meča završio sa igračem manje, nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Marko Vešović.

U G grupi, Holandija je bila ubjedljiva protiv Gibraltara 6:0, dok je Turska preokretom u Rigi slavila protiv Letonije 2:1.

Holandija je, nakon osam odigranih kola, vodeća na tabeli sa 19 bodova i ima dva više od drugoplasirane Norveške.

Turska je treća sa 15, Crna Gora je osvojila 11, a Letonija pet bodova.

Gibraltar je posljednji bez bodova.

Crna Gora će u narednom kolu, 13. novembra, ugostiti Holandiju.

NORVEŠKA - CRNA GORA 2:0 (1:0)

Oslo - Stadion „Uleval”. Gledalaca: 25.000. Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija). Strijelac: Eljunusi u 29. i 90+6. minutu. Žuti kartoni: Niland, Gregersen (Norveška), Vujačić, Marušić, Radunović, Jovović (Crna Gora). Crveni karton: Vešović u 94. minutu.

Norveška: Niland - Pedersen, Strandberg, Hanke Olsen (88. Gabrielsen), Meling, Berg, Deli (64. Jonsen), Edegor (81. Gregersen), Eljunusi, Hauge (46. Aursnes), Torstvet (64. Beriša).

Crna Gora: Šarkić, Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović (82. Bećiraj), Šćekić (76. Jovović), Kosović (46. Osmajić), Marušić, Janković, Hakšabanović (67. Đurđević), Jovetić.