Fudbal

ŠOK! IMAJU MESIJA, MBAPEA I NEJMARA, A NISU NI BLIZU ELITE: Parižani stotinama miliona € iza najvrednijih timova sveta!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Ni najvredniji trio sveta im ne pomaže da budu sama elita Evrope.

Izvor: Profimedia/Mehdi Taamallah/NurPhoto

Engleski Miror napravio je listu najvrednijih timova sveta, a na njoj PSŽ nije ni blizu vrha! Iako su napravili pravi zemljotres dovođenjem Lionela Mesija, Parižani stotinama miliona zaostaju u odnosu na elitu. 

Jedina dva tima koja si vrednija od milijardu evra su Mančester siti i Mančester junajted. Siti drži prvo mesto i njihove zvezde predvođene De Brujneom, Sterlingom, Grilišom, Marezom i Edersonom sveukupno vrede 1.280.000.000 evra!

Drugi na listi je tim Ole Gunara Solšera. Posle dolaska Kristijana Ronalda i Džejdona Sanča vrednost tima je osetno porasla i sada su na 1.214.000.000 evra, a treći je Čelsi koji je dobacio do 946.000.000 posle dovođenja Romelua Lukakua.

Barselona je uspela da bude četvrta na listi, iako sada nemaju Lionela Mesija. Tome su doprinele mlade zvezde poput Pedrija, Ansu Fatija i Gavija kojima cena raste iz dana u dan, pa na kraju Barsa vredi 896.000.000 evra. To je samo šest miliona više od Bajerna koji je peti na listi, a potom sledi Liverpul. 

Sa Van Dajkom i Alisonom pozadi, a Salahom, Maneom, Firminom i Žotom napred ekipa Jirgena Klopa procenjena je na 868.000.000 evra. Tek posle njih dolazi Real Madrid koji je "jeftiniji" 20 miliona od "redsa", a PSŽ je tek osmi! 

Jedva su i sa Mesijem Parižani dobacili do 808.000.000 evra vrednosti, ali s obzirom na dosta manje igrača u rotaciji to je razumljivo. Top 10 svetskog fudbala zatvraju Borusija Dortmund i Atletiko Madrid.