Fudbal

PITALI MESIJA KO UZIMA "ZLATNU LOPTU", ON NABROJAO 4 IGRAČA: Preskočio favorita i Ronalda, ali je ispao šmeker!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Lionel Mesi je šest puta bio najbolji na svijetu, a sada predlaže druge.

Izvor: Profimedia/Mehdi Taamallah/NurPhoto

Poslije godinu dana pauze, vraća se izbor za "Zlatnu loptu". Poznati magazin "Frans fudbal" saopštio je imena 30 fudbalera koji su se našli na širem spisku kandidata, a na njemu je bilo i nekoliko iznenađenja.

Najveći favorit je Žoržinjo, fudbaler koji je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona i sa Italijom još Evropsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti da li će baš vezista naslijediti Lea Mesija, posljednjeg dobitnika iz 2019. godine. Zbog pandemije je ta nagrada izmakla Robertu Levandovskom, a Mesi je označio i ko su njegovi favoriti za priznanje.

Šestostruki dobitnik "Zlatne lopte", ujedno jedan od nominovanih za najveće individualno priznanje u fudbalu, nije želio sebe da stavlja u prvi plan, mada ni kladionice ne vjeruju da bi mogao da bude laureat.

"U mom timu su dvojica za koje bih glasao. To su Nejmar i Kilijan Mbape",  rekao je Mesi koji se ovog ljeta pridružio sjajnim napadačima u Pari Sen Žermenu.

"Zatim je tu i Robert Levandovski, koji je imao fenomenalnu godinu, kao i sjajni Karim Benzema", dodao je Mesi koji nije zaboravio na napadača Bajerna pošto je nepravedno, zbog ukidanja nagrade usred pandemije, ostao bez nagrade u trenutku kada je bio najbolji na planeti.

Podsjetimo, nominovani su sledeći fudbaleri:

Sezar Aspilikueta (Čelsi), Nikolo Barela (Inter), Karim Benzema (Real Madrid), Leonardo Bonući (Juventus), Kevin de Brujne (Mančester siti), Đorđo Kjelini (Juventus), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Ruben Dijaš (Mančester siti), Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Fil Foden (Mančester siti), Erling Holand (Dortmund), Žoržinjo (Čelsi), Hari Kejn (Totenhem), Ngolo Kante (Čelsi), Simon Kjer (Milan), Robert Levandovski (Bajern Minhen), Romelu Lukaku (Čelsi), Rijad Mahrez (Mančester siti), Lautaro Martinez (Inter), Kilijan Mbape (PSŽ), Lionel Mesi (PSŽ), Nejmar (PSŽ), Đerar Moreno (Viljareal), Luka Modrić (Real Madrid), Mejson Maunt (Čelsi), Pedri (Barselona), Mohamed Salah (Liverpul), Rahim Sterling (Mančester siti) i Luis Suarez (Atletiko Madrid).

"Zlatna lopta" za ovu godinu biće dodijeljena 29. novembra u Parizu.

Tagovi