Fudbal

JANKOVIĆ: FAVORITI SMO, ALI NE POTCJENJUJEMO PROTIVNIKA

Autor Gordana Bojanić

Vezista fudbalera Crne Gore Marko Janković kazao je da su i jače reprezentacije od naše imale problema sa Gibraltarom, te da on i saigrači neće potcijeniti rivala.

Marko Janković
Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin

"Ne smijemo da se zavaravamo, iako smo favoriti. Gibraltar je ekipa koja kod kuće igra zatvoreno, nije im lako prići golu. Potrebno je da uđemo jako u meč i od starta nametnemo našu igru. Kada bismo poveli, to bi nam mnogo olakšalo posao. Ne zaboravljamo da su ozbiljne reprezentacije imale problem kada su gostovale Gibraltaru. Vjerovatno su mislili da će biti lako i ušli su u meč labavije. I to će nam poslužiti da uđemo kako treba u utakmicu", ističe Janković.

Ni ovo okupljanje nije moglo da prođe bez povreda, nema Savića, a danas je otpao i Simić.

"To je neko naše prokletstvo. Tu sam godinama i rijetko kada se desilo da smo svi na okupu. Jednostavno moramo da se pripremamo bez onoga koga nema i da igrači koji dobiju šansu pruže maksimum", poručio je Janković.

On nije igrao u septembarskom ciklusu.

"Propustio sam sve tri utakmice, sada sam spreman, na raspolaganju, a na selektoru i stručnom štabu je da vide da li ću i koliko ću igrati", rekao je Janković.

Tek nakon Gibraltara, "sokoli" će se okrenuti meču sa Norveškom.

"Mislim da bi trebalo maksimalno da se skoncentrišemo samo na Gibraltar i da poslije te utakmice zatvorimo priču i počnemo da mislimo na Norvešku. Jer, misliti na Norvešku u ovom trenutku je nezahvalno. Ako ne napravimo dobar rezultat na Gibraltaru onda nam Norveška ništa ne znači. Moramo da idemo korak po korak", zaključio je vezista "sokola"