Fudbal

VEČERAS UTAKMICA POD GORICOM: BUDUĆNOST ŽELI POBJEDU PROTIV RUDARA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Budućnost je od početka sezone odigrala 13 utakmica, a do sada nije vezala dvije pobjede.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Priliku da napravi iskorak u tom dijelu ima večeras pod Goricom (20 h), gdje će u 10. kolu Telekom 1. CFL ugostiti Rudar, tim koji je u septembru imao najbolji ritam, nanizao četiri trijumfa.

“Plavima” pripada uloga favorita, ali to treba da opravdaju na terenu – za ljepšu i mirniju pauzu, piše CdM.

“Očekivanja od utakmice su najveća. Mislim da smo prethodne nedjelje radili dobro, da nam je pobjeda na teškom gostovanju u Petrovcu dala još više elana i zbog toga smo trenirali u vedrijoj atmosferi, a najbitnije je da smo još više proširili roster”, kazao je trener Aleksandar Nedović.

Budućnost je protiv Rudara do sada odigrala 57 međusobnih utakmica (23 pobjede, po 17 remija i poraza), pod Goricom su se sastali 29 puta (15 pobjeda, po sedam poraza i remija), a šef stručnog štaba vjeruje u još jedan trijumf.

“Igrači koji su izašli iz povreda i koji još izlaze su imali jednu kvalitetnu radnu nedjelju, tako da ćemo imati veću širinu i energiju za utakmicu. Rudar je ekipa sa najboljim nizom u našoj ligi, ali već smo igrali jednom sa njim, upoznali se sa kvalitetima i manama, upoznali smo igrače sa detaljima, tako da očekujem da ćemo da budemo spremni za meč”, ističe Nedović.

Podgoričani moraju da misle na tabelu koja nije nimalo prijatna – zauzimaju tek sedmo mjesto, a vodeća Sutjeska je odmakla na dvocifrenu prednost.

Budućnost treba da se diže, a to garantuju samo pobjede u kontinuitetu.

“Nama treba kontinuitet. Međutim, opet ponavljam da je bilo stvari gdje smo bili prinuđeni da igramo sa malim rosterom, pa ni ekipa, a ni ja kao trener nismo mogli da sprovedemo sve ideje na terenu. Ali nećemo se više osvrtati što je bilo i što se dešavalo. Iskreno se nadam da smo sve negativne stvari “ispucali” i ostavili iza sebe, gledamo samo naprijed i razmišljamo pozitivno”, naglašava Nedović.

“Plavi” u 14 utakmica zaredom nijesu poraženi od Rudara (10 pobjeda, četiri remija), a čak 12 mečeva pod Goricom nijesu izgubili od istog rivala (10 trijumfa, dva remija).

Statistika, međutim, ne znači ništa.

“Rudar će sigurno biti agresivan, igraće pun elana i pokušaće iz tranzicije da nas ugrozi. Za sve to ima podlogu u vidu sjajnog niza od četiri trijumfa, kao i ekipe koja je spoj mladosti i iskustva. Što se tiče nas, odradili smo sve kako treba i mislim da ćemo zacrtano sprovesti u djelo”, naglasio je Nedović.

Budućnost je pod Malim brdom imala ogromnu podršku najvatrenijih navijača.

Očekuje se da “varvari” podrže ekipu i protiv Pljevljaka.

“Vidjelo se u Petrovcu koliko znače za ekipu, energija na zagrijavanju je odmah bila bolja kada su se pojavili, tim je za 40-50 odsto bio bolji, agresivniji, energičniji… Osjetili su vjetar u leđa. Navijači kažu da će doći u većem broju nego što je to bio slučaj sa Petrovcem, a mi bismo i sa onakvom podrškom bili prezadovoljni, jer je stvarno bila prava. Očekujem da budu uz nas iz kola u kolo i da se svi zajedno vratimo na put na kojem smo bili tokom prethodne dvije godine”, kazao je Nedović.

Rudar sa mnogo samopouzdanja ulazi u duel pod Goricom nakon četiri vezane pobjede, podsjeća CdM.

Sudar sa šampionskim timom Budućnosti šansa je za Pljevljake da opravdaju evropske ambicije.

“Trebalo je malo vremena i strpljenja da se ova mlada ekipa uigra. Čim su neke stvari legle, krenule su pobjede. Imamo igru, puni smo energije i pokušaćemo da savladamo Budućnost. Naravno, biće teško, gostujemo šampionu, koji nije najbolje počeo sezonu i mora da se vadi. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i vjerujem da će publika uživati. Nadam se da će biti lijepih golova i da ćemo dati makar jedan više od domaćina. Bilo bi idealno da dobijemo meč, ali i sa bodom nećemo biti nezadovoljni”, izjavio je kapiten Milija Golubović.

Prethodni duel pod Golubinjom završen je remijem (1:1).

“Ovo je potpuno drugačija utakmica. Igramo u Podgorici, u formi smo, imaćemo ogroman motiv… Kod kuće smo poveli, a bilo bi poželjno da tako bude i sada. Ukoliko se to desi, nadam se da ćemo znati da sačuvamo vođstvo”, kazao je Golubović.

Pljevljaci mogu da budu jako opasni prema naprijed. Imaju brzinu, kvalitet, igrače koji daju golove.

“Spremni smo. Probaćemo da iskoristimo neke svoje adute, a kaznimo mane protivnika. Mnogo je faktora koji mogu da presude. Vjerujem da će neki od ključnih biti na našoj strani”, zaključio je Golubović.