ONI SU KANDIDATI!

KUMAN JE SMENJEN, SAMO MU BARSA JOŠ NIJE REKLA: Pala odluka na "Nou Kampu" - Leti posle derbija, ali ko će da ga zameni?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Španski mediji javljaju da je predsednik Đoan Laporta već doneo odluku, ali nije sve tako jednostavno...

Izvor: Profimedia

Barselona je donela odluku - Ronald Kuman je bivši! Trener katalonskog kluba neće nastaviti s poslom na "Nou Kampu", ali samo je ostalo još nekoliko pitanja pre nego što sve postane zvanično.

Mediji u Španiji već uveliko pišu da je Kuman "svoje završio" u Barseloni, ali ga klub i dalje drži na tom mestu dok se ne reše dva problema!

Kako navodi "Marka", ponižavajući poraz 3:0 od Benfike u Ligi šampiona, reaktivirao je proces sklanjanja holandskog stručnjaka sa klupe prvog tima. Predsednik Đoan Laporta zna da će Kuman morati da bude smenjen, ali situacija i dalje nije jednostavna.

Španski mediji jasno navode da je Kuman "osuđen" na svojoj poziciji, ali prvo pitanje koje glasi je - ko će ga naslediti? Za sada su u trci za mesto Kumanovog naslednika trojica stručnjaka - Ćavi, Andrea Pirlo i Roberto Martinez.

Ono što je poznato jeste da Barsa neće smeniti Holanđanina pre subote i derbija Primere koji ekipu očekuje protiv Atletiko Madrida. Ipak, ni sve to nije jedini problem koji predsednik Laporta ima pred sobom.

"Marka" piše da on mora da vodi računa i o politici unutar kluba i da bi u tom slučaju za Laportu najbolja opcija bila dolazak Ćavija Ernandeza, legende kluba i čoveka koji je već godinama viđen kao čovek koji bi pošao stopama "klupskog DNK".

Za Pirla se navodi da bi to bila Laportina velika "kocka", a ne treba smetnuti s uma ni finansijsku stranu cele priće. Smenjivanje Kumana koštalo bi Barselonu oko 12.000.000 evra, a ko god došao u klub, ne bi mogao da računa na ozbiljno poboljšanje tima zbog aktuelne situacije s velikim dugovanjima "blaugrane"...