"TO SE NE RADI"

MESI, MORAŠ DA SLUŽIŠ MBAPEU, ON JE GLAVNI: Francuska legenda šokirala porukom - Nisu oni BAŠTOVANI, mora da se zna!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Igrao je za Pari Sen Žermen davnih dana Nikola Anelka, osim njih i za velike evropske kluba, a objasnio je kako neke stvari moraju da funkcionišu među zvezdama u timu.

Izvor: Profimedia

Trenutno je u Pari Sen Žermenu - raspad sistema! Trebalo je samo mesec dana da se po početku nove sezone stvore klanovi u ekipi, mediji u Francuskoj pišu da se zvezde ne podnose, a naročito posle dolazaka brojnih fudbalera velikog statusa - poput Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarume...

Napad PSŽ-a sa Mesijem, Nejmarom i Kilijanom Mbapeom još ne funkcioniše najbolje, a slavni Nikolas Anelka veruje da zna zbog čega!

Nekadašnji fudbaler PSŽ-a, Real Madrida, Arsenala i brojnih drugih klubova pričao je o "svecima" za francuske medije, istakavši da u tom strašnom napadu sa tri superstara glavnu reč morao da vodi - Kilijan Mbape!

"Mbape mora da bude vođa napada, jer je on broj jedan. Mesi je bio to u Barseloni, ali sada mora da služi Mbapeu. Pet godina je u klubu i čak i Mesi to mora da poštuje", jasno poručuje Anelka za "Parizjen".

On kaže da je Mbape potcenjen jer igra u Francuskoj.

"Mbape je nezamenljiv. Kad je reč o brzini, nema boljeg na svetu i PSŽ mora da uradi sve što može kako bi on ostao. Ali mislim da je on već odlučio. Želi više i to je normalno. Da je poslednje tri sezone igrao u Engleskoj ili Španiji već bi dobio Zlatnu loptu. Ako ode možemo samo da mu kažemo hvala za sve", kaže Anelka.

Izvor: Profimedia/MN Press

Ovaj 42-godišnji Francuz nije srećan ni zbog toga što je PSŽ rešio da dovede Donarumu, iako u klubu već imaju Kejlora Navasa.

"PSŽ je doveo Donarumu zato što je bio slobodan igrač, ali trebalo je jasno da mu kažu: 'Ove sezone Navas je starter. Ti si ovde za budućnost'. Nadam se da su mu to jasno rekli, jer u suprotnom to neće biti zdrava konkurencija. Nisu to baštovani, mora da postoji broj jedan."

Nedavno je mnogo polemike bilo oko Mesijeve ljutnje na trenera Maurisija Poketina, nakon što je ovaj odlučio da ga na meču protiv Liona izvede iz igre. Anelka brani Mesija u toj priči.

"Ne menjaš dobitnika Zlatne lopte ako još nije postigao gol. Mesi to neće zaboraviti Poketinu i teško će sada popraviti situaciju. Ne smeš tako da se ponašaš prema Mesiju", poručio je Nikolas Anelka.

Tagovi