Ništa novo

BARSELONA VIŠE NE ZNA DA IGRA: OPET je razočarala, a Kuman morao da ode sa klupe!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Da li će ovo biti posljednji meč holandskog trenera u Barsi? Ako bude, taj odlazak biće neslavan, jer je morao da napusti klupu dok je trajao meč.

Izvor: Profimedia

Nažalost po mnoge koji su donedavno uživali u "tiki-taka" igri Barselone, ovaj sastav nije ni sijenka onih moćnih timova "Blaugrane". To je dokazano i u četvrtak uveče.

Kadiz - Barselona 0:0

Ekipa Ronalda Kumana ponovo je razočarala, opet nije pobijedila i u prvih pet mečeva osvojila je devet bodova. Alarmantnije od toga je to što ništa u igri Katalonaca ne nagovještava da će uskoro početi da "melju" protivnike i da podsjete na moćnu ekipu kakvu cio svijet očekuje od Barse.

Za Barselonu su igrali: Ter Štegen - Mingeza, Pike, Arauho, Dest, Frenki De Jong, Buskets, Gavi, Demir, Depaj, Luk De Jong. Nastupili su i: Serđi Roberto, Filipe Kutunjo, Niko Gonzales, Riki Puć.

Napadač Barse Memfis Depaj imao je u 94. minutu zicer "jedan na jedan", a onda je promašio čitav gol sa oko pet metara. Isto tako, nije iskoristio ni nekoliko prilika u drugom poluvremenu, pa je i tako pokazao da nije u formi u kojoj je bio u Lionu...

Sliku Barselonine igre dao je i Busketsov potez iz 95. minuta, kada je još jedna lopta ubačena u teren, a on je igrao njom da bi spriječio napad Kadiza. Zbog toga je dobio žuti, Kuman se zato bunio, a onda je dobio crveni karton, kao i njegov vezista Frenki De Jong u 65. minutu.

Kumanov tim spriječio je ove nedjelje blamažu i poraz protiv Granade na Nou Kampu, ali večeras nije umio da pobijedi ni Kadiz, još jednu ekipu relativno skromnog kvaliteta, koja će se vjerovatno boriti za opstanak do kraja.

Za šta će se boriti Barselona? Za titulu vrlo vjerovatno neće, ako se nešto drastično ne promijeni uskoro.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt