Detalji!

''AJ SAD SE POMERITE, PUSTITE ME DA RADIM'' - TERZIĆ OTKRIO DUG CRVENE ZVEZDE: O nama će se učiti na univerzitetu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Generalni direktor govorio o stvarnom stanju duga srpskog šampiona.

Izvor: MN Press

Poslednjih nekoliko nedelja priča se o podacima koje je izneo APR, a koji se tiču duga fudbalskog kluba Crvena zvezda. Zvezdan Terzić je još jednom pojasnio kako ti podaci nisu predstavljeni na pravi način.

Generalni direktor srpskog šampiona do detalja je opisao zašto se barata većim ciframa nego što je stvarni dug kluba, kao i kakva je situacija u Crvenoj zvezdi sada u odnosu na period od pre sedam godina kada je on preuzeo funkciju.

Po rečima čoveka koji je najavio odlazak iz kluba, u dugu od 49 miliona postoje stavke koje Crvena zvezda nikada neće morati da plati.

''Mi smo transparentan klub, koji je vlasništvo navijača. Dug Crvene zvezde je 35 miliona evra. Toliko bismo mogli da vratimo i da budemo na nuli. Postoji nešto drugo, što iznosi 49 miliona, ali tu su i obaveze koje Zvezda nikada neće morati da plati. Ukoliko bismo prodali Marakanu, morali bismo da platimo porez 4,5 miliona evra. Kad će Crvena zvezda prodavati Marakanu?''

Kada Crvena zvezda ostvaruje dobre rezultate, u prvi plan se zlonamerno guraju neke druge priče, tvrdi Terzić.

''Ima mnogo njih kojima smeta Crvena zvezda, smeta im Zvezdan Terzić, a klub u poslednjih 30 godina nikada nije bolje funkcionisao. Zaboravlja se period kako je Zvezda stigla do Lige šampiona. Ovo što smo uradili će se izučavati na univerzitetima. Naš dug je trenutno na nivou godišnjeg budžeta, a nekada je bio u visini budžeta! Svi ti podaci su dostupni članovima kluba'', istakao je Zvezdan Terzić u jutarnjem programu televizije ''Prva''.

Situacija je danas daleko bolja nego što je to bio slučaj kada je on stigao u klub! Tada se Zvezdi predviđalo gašenje, a čak su i ekonomisti bili skeptični da će uspeti da oživi crveno-bele.

''Priče o dugovima su zlonamerne, jer poslujemo transparentno. Kad smo došli u klub, nismo znali odakle da krenemo. Imali smo 250 tužbi i sporova. Tražio sam konsultantsku kuću koja je najbolja da je pitam odakle da krenemo. Rekli su mi da nema spasa, da preti stečaj i da je klub mrtav. Rekao sam 'Ajde sad se sklonite u stranu' i uzeo da radim. Umesto da mi kažu 'svaka čast', ljudi pričaju o dugu kao da smo ga mi napravili. Crvena zvezda živi danas najuspešnije dane u poslednjih 30 godina'', zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Srpski šampion poslednjih pet godina redovno igra evropska takmičenja, a u ovoj sezoni pokušava da stigne do istorijskog rezultata - pete uzastopne titule u domaćem šampionatu. Zbog dobrih rezultata na evropskoj sceni i mnogo bodova za keoficijent, Terzić očekuje podršku čak i Partizanovih navijača.