PORUKA

MA, NEKA SE SVETSKO PRVENSTVO IGRA SVAKE GODINE! Anćeloti je besan na FIFA i Vengerovu ideju: Nešto mora da se menja!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Karlo Anćeloti je protiv nove ideje o Svetskom prvenstvu na svake dve godine.

Izvor: Profimedia

Kakva je budućnost Svetskog prvenstva? Hoće li se zaista održavati na svake dve, umesto četiri godine?

Odgovor na to pitanje mogao bi da stigne već 30. septembra. Tada je FIFA zakazala onlajn samit sa svojim članicama kako bi raspravljali o mnogim temama. Jedna od glavnih se tiče Mundijala.

Jedan od tvoraca te ideje je Arsen Venger, a ne slažu se svi sa iskusnim stručnjakom. Podiglo je sve to mnogo prašine, o čemu je pričao i Karlo Anćeloti.

"Na dve godine!? Ako smo već na toj temi, onda neka se igra svake godine. Problem sa kalendarom je već previše ozbiljan. Mora nešto da se menja. Ima previše utakmica i FIFA I UEFA moraju o tome da razgovaraju. U ovom trenutku nisu na istim talasnim dužinama, a pritisak na igrače je prevelik", rekao je Anćeloti za "Marku".

Vratio se italijanski stručnjak na klupu madridskog Reala i za sada beleži dobre rezultate. Za razliku od prethodnog mandata tu nisu igrači poput Kristijana Ronalda (Mančester junajted) i Lionela Mesija (PSŽ).

"Ovde se osećam kao na medenom mesecu i želim da ostanem dugi niz godina. Možda smo izgubili neke velike igrače u Primeri, ali se pojavljuju neki novi. Jedan od njih je naš Vinisijus."

Prokomentarisao je i dve druge lige u kojima je radio - Premijer ligu i Seriju A.

"Engleski fudbal je ispred svih trenutno. Pogledajte Ligu šampiona, samo smo mi ostvarili pobedu. Oni igraju sa jačim intenzitetom. Što se Italije tiče drago mi je što je Žoze Murinjo u Romi. To je odličan klub za njega nadam se da će pobeđivati. Kada je Napoli u pitanju, tamo mi je bilo lepo, znam kako stvari funkcionišu. Imali su neke probleme sa trenerima, ali ja lično nemam nikakav problem sa predsednikom Aureliom De Laurentisom", zaključio je Anćeloti.