Fudbal

JUVENTUS JE U ZONI ISPADANJA - HRVAT GA ZADRŽAO NA DNU! Ovo ni "Stara dama" ne pamti - 60 godina nisu bili ovako loši

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Katastrofalan start sezone donedavno moćnog Juventusa.

Izvor: Profimedia

Juventus opet nije pobijedio!

U nedeljnom derbiju, Juve i Milan odigrali su u Torino neriješeno 1:1, a taj rezultat zadržao je "Staru damu" i najveći italijanski klub u zoni ispadanja.

Ekipa Maksa Alegrija je u uvodna četiri kola osvojila samo dva boda i svi alarmi su uključeni. Poslednji put nije pobijedila u prve četiri ligaške utakmice još davne 1961. i to je večeras moglo da bude promijenjeno, ali je Ante Rebić imao drugačiju ideju.

Milanov ofanzivac dao je u 76. minutu gol kojim je oduzeo Juventusu vođstvo i postavio konačnih 1:1.

Milan je nastupio bez iskusnih napadača Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua, a i bez koncentracije u važnim trenucima. Tako je Teo Ernandez u 4. minutu predao loptu Paulu Dibali, on je posle kontre asistirao Morati, koji je lako savladao Majka Manjana.

Dok se "Stara dama" branila i bila na 15 minuta od pobjede, Sandro Tonali centrirao je iz kornera, Rebić je odlično reagovao i izjednačio svoj tim na tabeli sa Interom.

Juventus će u narednim kolima imati apsolutni imperativ u mečevima protiv Specije i Sampdorije. Još kikseva već u septembru bi drastično udaljilo Juve od borbe za titulu, koja je od prošle sezone u vitrinama Intera.

JUVENTUS: Ščensni - Danilo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Lokateli, Rabio, Kvadrado (od 72' Kjeza) - Morata (od 66' Kin), Dibala (od 79' Kuluševski).

MILAN: Manjan - Tomori, Kjaer, Romanjoli, Ernandez - Tonali, Kesi (od 64' Benaser) - Salemakers (Florenci 63'), Brahim Dijaz (od 93' Maldini), Rafael Leao - Rebić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt