Fudbal

GORELO U HUMSKOJ! KATAI SPASIO ZVEZDU, PARTIZAN OSTAJE PRVI: Počelo BOMBOM Natha,završeno matom "desetke" crveno-bijelih

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Najveći meč srpskog fudbala završen je neriješenim rezultatom, uz pogotke Bibarsa Natha u 36. i Aleksandra Kataija u 83. minutu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan i Crvena zvezda su remizirali u Humskoj! Čini se, nakon ovakvog meča, da nijedan tim ne može da bude nezadovoljan ovakvim razvojem situacije!

Bibars Natho pogodio je u 36. minutu, kada mu je ostavljeno previše prostora. Iskoristio je kiks odbrane, ali i Milana Borjana pa sa dvadesetak metara poslao projektil u mrežu. Revanširao se Aleksandar Katai, ali taj gol nije bio u njegovom stilu. Nakon dva neprecizna pokušaja glavom pogodio je iz trećeg, u 83. minutu susreta!

Ta dva pogotka stigla su u potpuno različitim trenucima utakmice.

Crno-bijeli su poveli u dijelu meča koji je, barem prema terenskoj inicijativi, pripao gostima. Nakon nekoliko ozbiljnih šansi koje je Zvezda promašila, uslijedila je kazna, a obrnuta situacija bila je u drugom dijelu. Partizan je promašivao, ponekad bio nedovoljno konkretan, a zatim ih je Katai kaznio za to.

I pored dva gola, ljubitelji fudbala u Humskoj vidjeli su nekoliko odličnih prilika, vidjeli su sjajnu borbu na svakom dijelu terena i vidjeli su fantastičnu predstavu. Za razliku od nekih prethodnih izdanja nije bilo mnogo tenzije i sukoba među igračima. Na sreću svih na stadionu, izostale su nemile scene kakve smo gledali nekoliko puta prethodnih godina.

Na kraju, Partizan ostaje lider Superlige sa 22 osvojena boda iz osam odigranih mečeva, dok mu je Crvena zvezda najbliži pratilac. Tim Dejana Stankovića ima dva boda manje od najvećeg rivala.

PARTIZAN: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (od 87. Holender) - Marković (od 66. Menig), Natho (od 72. Šćekić), Jović (od 66. Terzić) - Rikardo

ZVEZDA: Borjan - Eraković (od 55. Gajić), Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (46. Lazetić) - Katai, Kanga, Ivanić (od 72. Falko) - Dioni