Dribling, pa gol!

KAKAV JE TO BIO MAJSTOR! RONALDO ZALOMI, A CELA ODBRANA ISPADNE: Prošlo je 24 godine od remek-dela! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Legendarni Ronaldo na današnji dan postigao prvi gol za Inter.

Izvor: Twitter/inter/printscreen

Ako pitate one koji su uživali u fudbalu krajem prethodnog i početkom ovog milenijuma, ovakvi napadači se više ne prave. Neverovatan dribling i hladnoća prilikom realizacija stvorenih šansi napravili su kult od brazilskog Ronalda, godinama jednog od najboljih napadača sveta.

Po njegovom fizičkom izgledu danas ne biste mogli da zaključite kako je dominirao svetskim fudbalom, ali postoje i snimci tih utakmica. Na današnji dan pre 24 godine postigao je prvi gol u dresu Intera, a to je jedno umetničko delo.

Pas u noge, pa finta koja izbacuje iz težišta i onda rutinska realizacija pored nemoćnog golmana. Nije se slučajno ''pravi'' Ronaldo, kako ga često zovu oni koji su ga gledali, nadavao golova u svim dresovima koje je oblačio.

Pogledajte majstoriju:

Pored Intera, Ronaldo je u Evropi igrao za PSV iz Ajndhovena, Barselonu, Real Madrid i Milan. Karijeru je počeo i završio u brazilskim klubovima, Kruzeiru i Korintijansu.

Za reprezentaciju je nastupio 98 puta, postigao 62 gola i osvojio Svetska prvenstva 1994. i 2002. godine, uz finale 1998. u Francuskoj. Takođe, dva puta je osvajao kontinentalno prvenstvo Južne Amerike.

Tagovi