Fudbal

ĐURIČIĆ PREPLAŠIO MURINJA! Žoze priznao da je LAGAO, pa trčao kao dete po Olimpiku!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Napeto na Olimpiku! Žoze Murinjo je jedva izdržao svoj jubilej.

Izvor: Profimedia

Posle tri odigrana kola, Roma je na čelu tabele Serije A!

Ekipa Žozea Murinja pobedila je u nedelju uveće Sasuololo na Olimpiku rezultatom 2:1 (1:0), zahvaljujući golu napadača "vučice" Stefana El Šaravija u 91. minutu, posle kojeg je otrčao da slavi pod južnom tribinom.

Prethodno je sve na stadionu zaledio srpski internacionalac Filip Đuričić, golom za 1:1 u 57. minutu. Iskoristio je odličnu asistenciju Domenika Berardija, zatresao mrežu i uplašio Žozea Murinja.

Ovako je dao gol:

Izvor: Profimedia

Filip je u odličnoj formi, sa dva gola i asistencijom učestvovao je u tri od četiri pogotka svog tima na startu sezone, ali nažalost njegov gol nije bio dovoljan da pokvari Murinjov jubilej - 1.000 meč na klupi.

Portugalac je govorio posle meča o svom strahu.

"Sve sam lagao. Govorio sam svima da mi 1.000 meč nije bitan, ali imao sam neverovatan strah od poraza. Srećom, pobedili smo i trčao sam kao dete, jer sam se osećao kao da imam 12 godina, a ne 58", rekao je Portugalac posle meča.

 Dodatni strah Murinju je ulio centarfor gostiju Đanluka Skamaka, golom za izjednačenje u nadoknadi vremena. Međutim, na sreću "vučice" taj pogodak poništen je zbog ofsajda, pa je Roma ostvarila petu pobedu ove sezone u isto toliko utakmica.

U ludoj završnici, Sasuolo je pri rezultatu 1:1 u 87. minutu zatresao stativu gola domaćih udarcem Hameda Traorea, a golman domaćih Rui Patrisio pomučio se i desetak minuta ranije da "skine" šut krilnog napadača gostiju Žeremija Boge.

Da ova pobeda bude još više "murinjovska" pobrinuo se poništeni gol Sasuola i u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0 u 28. minutu.

Potom je usledio gol domaćih udarcem Brajana Kristantea u 37. minutu i bio je to uvod u potpuno ludo drugo poluvreme. Takav spektakl smo i očekivali kada je Murinjo potpisao za "vučicu" ovog leta.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt