Sad se kaje!

NIJE HTEO RONALDA, SAD KUKA ZBOG NAPADAČA: Gvardiola stopirao dolazak Portugalca, pa se požalio!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Imao je mogućnost da dovede najboljeg golgetera svih vremena, ali nije želeo.

Izvor: Profimedia

Prelazni rok samo što je zatvoren, a Pep Gvardiola kuka na manjak igrača koje ima u timu. Nakon pobede na gostovanju Lesteru koja je Mančester siti primakla vrhu tabele, španski trener se novinarima žalio jer u timu nema klasičnog napadača.

Zapravo, to se moglo naslutiti iz njegove izjave u kojoj je pričao o timskoj igri i postizanju golova velikog broja igrača. Svi oni se rotiraju u napadu, ali niko klasičan centarfor!

''Poslednjih 11 golova dalo je devet različitih igrača. Mi nemamo pravog napadača, moramo da postižemo golove kao tim. I danas smo stvorili mnogo šansi, zaslužili smo ovu pobedu'', rekao je nakon meča Pep Gvardiola, koji je jedini krivac što Siti nema napadača.

Njemu se u sistem igre nije uklapao Serhio Aguero, kog je ovog leta pustio da ode iako je klupska legenda. Problemi su postojali i sa dolaskom Kristijana Ronalda. Iako su ''Građani'' pregovarali sa Juventusom, priča se da je upravo španski trener stavio zabranu na taj transfer.

Umesto toga Kristijano Ronaldo je potpisao za Gvardiolinog gradskog rivala, postigao dva gola na debiju i doneo im šampionski mentalitet. Na drugoj strani grada Gvardiola je ostao sa jednom opcijom u napadu - Gabrijelom Žesusom, a njega rotira sa ofanzivcima koji igraju kao ''lažne devetke''.

Tagovi