Oštar

ČEFERIN PORUČIO BARSI, REALU I JUVEU - SLOBODNO IDITE! Pretili mu ako ne formira Superligu, on odbrusio - NESPOSOBNI STE

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Prvi čovek evropskog fudbala ne odustaje, jednostavno ne želi ni po koju cenu evropsku Superligu.

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA
Izvor: Profimedia

Nastavlja se bespoštedni rat UEFA sa klubovima koji žele da naprave Superligu bogatih klubova, a sada se opet po tom pitanju oglasio Aleksandar Čeferin. 

Slovenac na čelu evropske kuće fudbala je jasno rekao da UEFA uopšte ne brine oko mogućeg odlaska Real Madrida, Barselone i Juventusa. Još jednom je podvukao da ne razume njihovu želju za novim takmičenjem. 

"Ne smeta mi ako odu. Jako mi je smešno to što žele da naprave novo takmičenje, a u isto vreme hoće da igraju Ligu šampiona ove sezone", istakao je on u intervjuu za "Špigl". 

A onda se obrušio na Florentina Pereza, Andreu Anjelija i Đoana Laportu, predsednike tri kluba koji insistiraju na evropskoj Superligi.

"Jednostavno imaju nesposobne lidere. Ti ljudi pokušavaju da ubiju fudbal", dodao je on. 

Posebno mu je na udaru kritika bio predsednik Real Madrida Florentino Perez. 

"On kritikuje UEFA i priča da klub može da preživi samo u okviru Superlige, a onda pokuša da kupi Kilijana Mbapea za 180 miliona evra", istakao je Čeferin. 

Takođe je otrio da mu je prećeno kada je razgovarao sa savetnicima koji su predlagali koncept Superlige, pošto je on odlučno odbio ideju da UEFA organizuje to takmičenje. Naveo je da su tri kluba pretila da će ga tužiti ukoliko ne pokrene taj format takmićenja.