Veliki korak

BOMBA IZ HRVATSKE, BAJERN KUPIO NOVOG MODRIĆA: Ima samo 16 godina a već je oborio mnoge hrvatske rekorde!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Ne prestaju da niču ogromni talenti u hrvatskoj ligi.

Izvor: Twitter/NogometPlusNet

Ozvaničen je najveći transfer u istoriji Slavena iz Koprivnice, pošto je hrvatski klub prodao svoje čudo od djeteta Lovru Zvonareka Bajernu! 

Nakon što je prošao ljekarske preglede Zvonarek je i zvanično postao fudbaler minhenskog velikana, ali će do kraja ove sezone ostati u Slaven Belupu. 

"Još uvijek mislim da nisam svjestan šta se sve izdogađalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Veoma sam srećan što sam potpisao za klub kao što je Bajern Minhen i što je moja porodica, moja najveća potpora, danas uz mene da zajedno ovo proslavimo. Gledaću na ovo kao ogroman motiv za još veći rad i odricanje. Drago mi je i da ostajem do ljeta u Slaven Belupu, u svom klubu koji me prepoznao i pružio mi priliku", rekao je Zvonarek. 

On ima 16 godina i nastupa kao ofanzivni vezita, a sa samo 16 godina i četiri dana postao je najmlađi debitant u istoriji HNL-a. Samo deset dana kasnije postigao je gol i postao najmlađi strijelac hrvatske lige ikada. 

Bajern je još ranije želio da ga dovede i prikljući ga svom rezervnom timu, ali Zvonarek je to odbio. Iako detalji transfera nisu objavljeni, procjenjuje se da je Slaven dobio oko 1.500.000 eura.