PAO NA TESTU

ŠOK! DAO 2 GOLA, POSTAO HEROJ, ALI IGRAO DOPINGOVAN: Saigrač bivših fudbalera Zvezde i Partizana u centru skandala!

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

Već tada je bilo utvrđeno da je pao na doping testu, ali njegova reprezentacija to izgleda nije znala...

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Reprezentacija Kazahstana mogla bi da dobije žestoku kaznu FIFA, ako se najnovije tvrdnje ispostave tačnim.

Mediji u toj zemlji bruje da je za njih u kvalifikacionom meču protiv Ukrajine igrao dopingovan fudbaler, koji je pritom bio i dvostruki strelac!

Radi se o Ruslanu Valijulinu, fudbaleru koji igra za Tobol, kazahstanski klub u kojem nastupaju i bivši igrač Crvene zvezde Dušan Jovančić i nekadašnji fudbaler Partizana Zoran Tošić.

U nedavnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Kazahstan je uspeo da šokira Ukrajinu i odigra nerešeno 2:2, Valijulin je oba gola postigao za domaće, ali se sada ispostavlja da je bio dopingovan!?

Naime, sredinom avgusta, Tobol je dobio nalaz posle doping kontrole na kojem je bio pozitivan na drogu. Bio je testiran na utakmici Tobola i Žiline u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, ali problem je taj što je Tobol ovaj dopis poslao reprezentaciji tek 2. septembra.

Meč Ukrajine i Kazahstana igran je dan ranije, 1. septembra, pa je zbog svega toga nastao dodatni problem.

FS Kazahstana ističe da nije znao da je Valijulin pao na doping testu, a sam fudbaler insistira da je pao zbog korišćenja vitamina. Na sledeća dva meča reprezentacije ga nije bilo u timu.

"Ruslan kaže da ništa nije znao. U toj utakmici je zadobio povredu mišića i zato nije igrao dve utakmice koje su usledile, protiv Finske i Bosne i Hercegovine", otkrili su iz FS Kazahstana.

Šta će na kraju biti epilog, ostaje da se vidi, ali prema pravilima UEFA, jedan slučaj dopinga u ekipi nije dovoljan za oduzimanjem bodova "za zelenim stolom".