Šta sad?

KATASTROFA ZA GVARDIOLU - OSTAO BEZ DVOJICE GOLMANA? Mora da veruje u Skota (36) koji ima samo 1 nastup!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Neverovatna situacija zadesila je Mančester siti pred prvenstveni meč sa Lesterom.

Izvor: Profimedia

Reprezentativna pauza u septembru mogla bi da se pretvori u katastrofu za Mančester siti i Pepa Gvardiolu.

Ukoliko Brazil izgura svoju ideju da FIFA kazni njihove fudbalere koji se nisu javili selektoru za mečeve u ovom prozoru, španski trener će biti u velikim problemima. To će značiti da pred gostovanje Lesteru u okviru Premijer lige ima na raspolaganju samo jednog golmana - Skota Karsona (36) koji za više od dve sezone u klubu ima jedan nastup.

 Iskusni čuvar mreže kog se navijači i ljubitelji engleskog fudbala sećaju kao golmana Liverpula, VBA, Vigana ili Derbija stigao je 2019. godine među ''Građane'', kako bi bio treći golman tima. Prvo je bio na dvogodišnjoj pozajmici, ovog leta je potpisao ugovor sa klubom, a Mančester sitiju je odlična opcija za trećeg golmana zbog broja domaćih igrača u timu.

Svojevremeno je bio dobar golman, branio čak i za reprezentaciju Engleske četiri puta, ali poslednjih sezona za njega nema mesta u timu.

Od leta 2019. godine do danas branio je samo na jednom susretu - prošle sezone protiv Njukasla, a iznenadnu šansu mogao bi da dobije na gostovanju Lesteru.

Mladi Zek Stefen je dobio dozvolu kluba da se javi u reprezentaciju SAD i tamo je pokupio korona virus pa je van kombinacije za tim. Iskusniji Ederson, inače prvi golman tima, nije dobio dozvolu, pa će Brazil da tuži Siti i da traži od FIFA da čuvar mreže bude suspendovan za naredni meč.

Ukoliko se to desi, Gvardiola neće imati previše opcija. Jedna je Skot Karson, druga je šansa za nekog od dečaka iz omladinske škole. Mada, branio je Kajl Voker u Ligi šampiona, jednom prilikom...