VELIKI PROBLEM

OLIMPIJSKE IGRE SU MOGLE, SVJETSKO PRVENSTVO NE! Japanci su već obavijestili FIFA: Nećemo organizovati takmičenje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Japanci su već obavijestili čelnike FIFA da neće organizovati takmičenje u decembru.

Izvor: Profimedia

Završene su Olimpijske igre u Japanu uz dosta problema. Koronavirus je pravio velike muke organizatorima. Uostalom, zbog toga je i takmičenje pomjereno za godinu dana.

Uprkos svim dešavanjima je sve u Tokiju prošlo, ali događaji koji su zakazani za naredni period neće biti održani. Bar jedan od njih.

Kako prenose japanski mediji FIFASvjetskoklupskoprvenstvo koje je planirano da se održi u decembru ove godine (od 9. do 19.12) u Japanu se neće tamo održati.

"Rizik od povećanja zaraze, kao i smanjen profit zbog manjeg broja gledalaca na tribinama su imali uticaj na ovakvu odluku", prenijela je japanska agencija "Kjodo".

Navodno su već obavijestili FIFA i saopštili im da neće biti organizatori turnira krajem godine, ali da bi možda mogli da održe početkom sledeće ako to epidemiološka situacija dozvoli.

Doduše, to bi moglo da stvori dodatne probleme u pravljenju rasporeda klubova učesnika, kao i cjelokupnoj organizaciji, tako da će FIFA morati ubrzo da donese odluku.

Za sada su sigurni učesnici šampion Evrope Čelsi, osvajač afričke Lige šampiona Al Ahli i australijski Ouklend. Poslednji učesnici biće poznati uskoro. Posle meča 27. novembra između pobjednika Kopa Libertadoresa i azijske Lige šampiona, dok će poslednji tim biti najbolja ekipa prvenstva iz zemlje domaćina.

Aktuelni osvajač FIFA Svetskog klupskog prvenstva je Bajern koji je slavio u Kataru.