Fudbal

SRBIJA ŠOKIRANA U IRSKOJ! BLISTALA, PA ŽESTOKO KAŽNJENA, ISPUSTILA PRVO MJESTO U GRUPI

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srbija je kažnjena za promašaje u Dablinu i samo je remizirala.

Izvor: Profimedia

Srbija je igrala fantastično u Irskoj, ali je osvojila samo bod i tako sebi pokvarila šanse za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su poveli u 20. minutu preko Sergeja Milinković-Savića, diktirali tempo, stvarali šanse i promašivali ih, a onda je u 87. stigla kazna, kao po onom čuvenom nepisanom pravilu. Irci nisu zaslužili gol, ali su im ga Srbi poklonili - SMS je napucao Milenkovića i ubacio loptu u svoju mrežu.

IRSKA - SRBIJA 1:1 (0:1)

Ništa nije mirisalo na tragediju dok su super ofanzivni Piksijevi fudbaleri svim silama napadali Irce u talasima, nekada i sa sedam-osam igrača u završnici, ali golman Bazunu kao da je začarao svoju mrežu.

Jedino je Milinković-Savić uspeo da ga savlada golom posle kornera Tadića, da bi sve posle toga "skinuo" mladi Irac. Više puta je zaustavljao pokušaje Mitrovića, Kostića, Vlahovića, Gudelja i Radonjića, ali to na kraju nije dalo rezultat jer je jedna od retkih grešaka sve upropastila.

Autogol do tada odličnog Milenkovića srušio je sve što smo uradili na meču, a posle toga se i panika uvukla u srpske redove, pa je Predrag Rajković velikom odbranom u drugom minutu nadoknade morao da ih "čupa".

Srbija je zbog ovog kiksa pala na drugo mesto sa 11 bodova, a ispred njih je samo Portugal sa 13.

Sve više se čini da će u baraž koji je nikad komplikovaniji...