PONOVILO SE!

SKANDAL! NOVINARI TERALI FUDBALERA DA KAŽE "KOSOVO": Nova provokacija, Španci ih totalno iskulirali! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ponovo skandal na konferenciji za medije pred meč Španije i Kosova.

Izvor: Twitter/partidazocope/printscreen

Španija nije priznala nezavisnost Kosova, pa je bilo mnogo nedoumica oko toga kada su dve fudbalske reprezentacije žrebane u istu grupu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na kraju su Špancu prihvatili ultimatum UEFA i ugostili su Kosovo u Sevilji, a sada je došao red da gostuju u Prištini, međutim nije sve prošlo bez tenzija. Tako je na konferenciji za medije došlo do velikih tenzija nakon obraćanja španskog fudbalera Pabla Sarabije.

Govoreći o protivniku, Sarabija ni u jednom trenutku nije koristio reč "Kosovo" nego ih je oslovljavao sa domaći tim, a to je posebno zasmetalo jednom novinaru.

Tražio je objašnjenje od Sarabije zašto izbegava da kaže "Kosovo", a fudbaler je ostao zbunjen.

"Zašto ne kažeš 'Kosovo', zašto kažeš domaći tim?", rekao je novinar.

"Ne razumem pitanje", odmahivao je glavom Sarabija, fudbaler Pari Sen Žermena koji je ovog leta otišao na pozajmicu u Sporting, ali je ostao vrlo važan član reprezentacije Španije.

Kada su mu ponovili, objašnjeno je da se pitanje odnosilo na portparola reprezentacije Španije, na šta je on odgovorio da je ovo konferencija za fudbalere, posle čega su se strasti stišale. Sarabija je i dalje bio veoma začuđen jer nikada nije prisustvovao ovakvoj konferenciji...

Pogledajte!

Ovo inače nije prvi put da se stvari zakomplikuju na konferenciji pred meč tzv. Kosova i Španije jer je jedan novinar lista "AS" takođe izbegavao da kaže reč "Kosovo" zbog čega je njihov trener pobesneo.

Takođe, tokom meča Kosova i Španije u Sevilji navijači gostujućeg tima su uneli zastave nepriznate države na tribine i pokušavali su da isprovociraju obezbeđenje, dok su režiseri TV prenosa odlučili da skraćenicu za "Kosovo" napišu malim slovima.

Tagovi