DA LI JE MOGUĆE?

OTKRIVENO! NEJMAR JE PLAĆEN SKORO POLA MILIJARDE EVRA: Pari Sen Žermen potrošio bogatstvo, a još nemaju Ligu šampiona!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Neverovatno koliko su novca potrošili, a niko ne priča o finansijskom fer-pleju.

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen je kupovinom Nejmara za 222 miliona evra u leto 2017. godine potpuno promenio fudbalsko tržište, ali još nisu uspeli da klub podignu na željeni nivo tako da su sada doveli Mesija i još sjajnih pojačanja.

Mnogi se pitaju kako je uopšte PSŽ-u dozvoljeno da posluje na takav način, ako se zna da ne zarađuju mnogo od transfera fudbalera, a posebne sumnje na kršenje finansijskog fer-pleja izazvaće poverljivi dokument o Nejmaru koji je danas objavio katalonski list "El Mundo".

Naime, oni su objavili ugovor koji je Nejmar potpisao sa Pari Sen Žermenom u kome se precizira koliko novca će klub izdvojiti za platu sjajnog Brazilca, pored pomenutog obeštećenja.

Dogovoreno je da PSŽ plaća Nejmaru pet sezona po 43.334.400 evra (bez bonusa), dok u šestoj sezoni u klubu dobija rekordnih 50.556.117 evra. Ukupno gledano, Pari Sen Žermen je tako samo u Nejmara uložio gotovo pola milijarde evra kako bi osvojili Ligu šampiona, što se još nije desilo.

U međuvremenu je Nejmar potpisao novi ugovor do 2025. godine, a i u njemu je plata vrlo slična onoj koju je dogovorio 2017. kada je napustio PSŽ.

Takođe, oni navode da je Nejmar prodao Pari Sen Žermenu "prava na lik i delo".

Tagovi