Fudbal

RADULOVIĆ NAKON PORAZA: KOLIKO SAM ZADOVOLJAN KAZAĆU NAKON LETONIJE, HOLANDIJA NAJBOLJI TIM U GRUPI

Autor Jovana Raičević

Selektora crnogorske fudbalske reprezentacije Miodraga Radulovića nije pokolebao ubjedljiv poraz od Holandije u Ajndhovenu (4:0), u 5. kolu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izvor: FSCG

Radulović je priznao da je neke igrače svjesno ostavio na klupi, neke je i svjesno izvukao iz igre kako bi ekipa sačuvala svježinu za utorak, za - kako je istakao crnogorski selektor, "najvažniji meč u septembarskom ciklusu kvalifikacija".

"Koliko sam zadovoljan - pričaćemo o tome poslije Letonije. To je za nas glavni meč, prekretnica kvalifikacija, jer ako pobijedimo, a veliki sam optimista da hoćemo, u posljednja četiri kola ući ćemo sa 10 bodova. Uz prilično dobar raspored, jer Tursku i Holandiju čekamo kod kuće, vjerujem da ćemo moći da se borimo za ono što odavno sanjamo", izjavio je Radulović.

Poraz u Ajndhovenu - jasan, očekivan, reklo bi se čak i unaprijed "ukalkulisan", koliko god ne treba tako razmišljati u fudbalu, ali kada je postalo jasno da Crna Gora neće imati Stevana Jovetića i još neke igrače, bilo je jasno ko je favorit, a ko autsajder.

"Odmarao sam Kosovića, Đurđevića, Hakšabanića, još neke igrače... Napravio sam i neke planske izmjene, jer nam je, opet kažem, utakmica sa Letonijom najvažnija".

Radulović je čestitao Holandiji.

"Smatram da je Holandija najbolja selekcija u grupi, sa mnogo talentovanih igrača, tehnički i taktički potkovanih, selektorom poput Van Gala. Po meni, oni su prvi favoriti. Mi smo odigrali taktički besprekorno prvo poluvrijeme, nismo dozvolili protivniku da nas mnogo ugrozi, a bili smo i opasni. Do tog nesrećnog penala dobro smo izgledali. Na penal se nadovozala povreda Savića, potom se povrijedio i Vešović. U drugom poluvremenu desilo nam se nekoliko grešaka, to su sitnice, ali momci koji su ušli trebalo je da vide kako se igra na ovom nivou i što još treba da nadograde u svojoj igri. Čestitam im na požrtvovanju".

Selektor crnogorske reprezentacije je optimista da će u utorak imati na raspolaganju Stevana Jovetića.

"Sve ide ka tome da bi Stevan mogao da nam pomnogne, ali sačekajmo sjutra na zvaničnu potvrdu iz Njemačke".