Fudbal

SRBIJA SAVLADALA LUKSEMBURG, "ORLOVI" PRVI U GRUPI

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srbija je došla i do treće pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i sada već krupnim koracima juriša ka Kataru 2022. godine.

Izvor: MN Press

Pobjedu nad Luksemburgom donio je nevjerovatni Aleksandar Mitrović koji je postigao dva gola, "kumovao" i jednom autogolom Šenea, da bi u petom minutu nadoknade tri boda i prvo mejsto na tabeli zbog bolje gol-razlike donio Nikola Milenković.

SRBIJA - LUKSEMBURG 4:1 (2:0)

Jedini trenutak slabosti vidjelo se u 77. minutu kada je Olivije Tili zakucao loptu u mrežu Predraga Rajkovića, ali "orlovi" nisu paničili iako su u tom trenutku imali znatno ofanzivniji tim na terenu.

Centaršut sa desnog boka Nemanje Radonjića donio je šansu Aleksandru Mitroviću, čiji je udarac odbranio Moris, da bi Šano potom ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Nestvarni napadač Fulama ostao je na travi, krvave glave pošto je dobio udarac ispod oka, pa je zbog toga morao iz igre.

Prethodno je iskoristio pas SMS-a u 22. i Kostića u 25. minutu za ukupno 43 pogotka u dresu reprezentacije Srbije, a ako ovako nastavi nema sumnje da će rekord samo nastaviti da raste...

Naredni meč Srbiju očekuje 7. septembra protiv Irske, koja je danas osvojila prvi bod u kvalifikacijama protiv Azerbejdžana.