Fudbal

KOSOVIĆ PRED HOLANDIJU: ONI SU OZBILJNA EKIPA, MORAMO OD STARTA POKAZATI KARAKTER

Autor Jovana Raičević

Nakon sinoćnjeg herojski osvojenog boda, jedan od najboljih u našem nacionalnom timu, vezista kazahstanskog Kairata, Nebojša Kosović, pričao je o onome što "hrabre sokole" čeka u subotu.

Izvor: MN Press

“Imali smo nekoliko šansi i polušansi, koje je trebalo bolje da iskoristimo. Mnogo su nam falili Jovetić, Janković, Mugoša i još neki povrijeđeni igrači. Ne mogu da kažem da bismo pobijedili da su oni bili u ekipi, ali bi bilo lijepo da makar jednu utakmicu odigramo u kompletnom sastavu. Na kraju smo zasluženo osvojili veliki bod na teškom gostovanju. Dobili smo dodatnu dozu samopouzdanja”, rekao je Kosović.

Dobro poznat scenario, koji godinama prati kako klubove, tako i našu reprezentaciju, odigrao se i sinoć - Crna Gora je "počela da igra kako zna" tek kada smo primili 2 gola. Na taj hronični problem osvrnuo se i asistent prvog gola:

“Moramo da od starta pokažemo karakter, ali i da imamo kvalitet za veliko takmičenje, bez obzira na to da li smo u defanzivnom bloku ili u ofanzivi, a ne da se probudimo tek kad primimo gol. Holanđani su ozbiljna ekipa, sa fudbalerima koji igraju na vrhunskom nivou. Njihov zaštitni znak je moderan i ofanzivan fudbal, presing tokom svih 90 minuta. Biće zahtjevno, ali u kvalifikacijama nemaš pravo na grešku – moraš da odgovoriš na duele na najbolji mogući način”, naglasio je Kosović.

Crna Gora u subotu gostuje Holandiji, a pred međusobni duel u Ajndhovenu obje selekcije imaju po sedam bodova, koliko i Norveška.

Ispred pomenute 3 selekcije je Turska, sa 8 osvojenih bodova.