Fudbal

HRVATI ŠOKIRANI IZJAVOM TRENERA DINAMA: Bili u prvom šeširu Lige Evrope, a on bi bio srećan TREĆIM mestom!?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Index

Istina, Dinamo Zagreb nije dobio naivnu grupu, ali nipošto takvu da ne mogu da ciljaju na jednu od prve dve pozicije...

Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbaleri Dinamo Zagreba nisu uspeli da izađu na kraju sa moldavskim Šerifom, pa su se umesto u Ligu šampiona plasirali u Ligu Evrope.

U petak su saznali imena rivala, a trener "modrih" Damir Krznar ponovo je šokirao medije konstatovavši da bi bio zadovoljan i trećim mestom u grupi!?

Naime, Krznar je prvi put digao prašinu u Hrvatskoj pre par dana, kada je nakon ispadanja Dinama iz borbe za Ligu šampiona rekao da je njegova ekipa ostvarila cilj plasmanom u Ligu Evrope.

Iako je za rivala imala tim daleko neiskusniji u takvim mečevima i iako su pre pet meseci bili bolji od Totenhema u Ligi Evrope, Krznar je time iznenadio sve. A sada je posle žreba ponovo to uradio.

Hrvatski šampion je u Ligi Evrope izvukao grupu sa Genkom, Vest Hemom i Rapidom iz Beča. Štaviše, Dinamo Zagreb je bio u prvom šeširu na tom žrebu, zbog svojih rezultata u prethodnim sezonama u UEFA takmičenjima, ali Krznaru već sada ne bi smetalo da Dinamo bude treći u grupi.

"Grupa je atraktivna i kompetitivna. Moglo je i mnogo gore, zadovoljni smo. Pokušaćemo da dođemo do prve dve pozcije koje vode u nokaut fazu Lige Evrope, ali i treća, koja garantuje nastavak evropskog takmičenja u Konferencijskoj ligi. To je jedan od naših ciljeva", istakao je Krznar, a preneo je "Indeks".

To je dovelo do brojnih komentara na internetu u kojima se navijači čude takvoj izjavi Krznara pre nego što je takmičenje i počelo...

Tagovi