Fudbal

"VEČITI" U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA, ZVEZDA SLAVILA I U REVANŠU, PARTIZAN OPET PROLAZ OBEZBIJEDIO U BEOGRADU

Autor Jovana Raičević

Crvena Zvezda bila je bolja od Kluža i u gostima, ovog puta, rezultat je bio 2:1 u korist "crveno-belih", dok je Partizan portugalsku Santa Klaru savladao sa 2:0.

Izvor: MN Press

Vječiti beogradski rivali će i ove godine biti jedina 2 srpska predstavnika, jer su ranije svoje nastupe u kvalifikacijama završili Čukarički (bolji je bio švedski Hamarbi) i Vojvodina (nadigrana od strane Laska, koji se večeras domogao grupne faze lige konferencija).

Meč nije mogao bolje početi za ekipu Dejana Stankovića, koju je u vođstvo dovela njena desetka - Aleksandar Katai je u petom minutu bio siguran sa bijele tačke, i tako već na startu ugasio nadu Rumunima.

Oni su ipak podigli nivo igre, pa su do kraja poluvremena preko Debeljuha poravnali rezultat.

Za pobjedu Beograđana postarali su se ljubimci njihovih navijača. Najprije je Milan Pavkov, u 53. minutu, nakon velike greške domaće odbrane pogodio za 2:1, a potom je njegov imenjak, Borjan, odbranio penal večeras indisponiranom Deacu.

Crvena Zvezda će sjutrašnji žrijeb za ligu evrope čekati iz drugog šešira, pa će nesuđeni susret sa Dinamo Zagrebom, biti ponovo moguć (Hrvati se nalaze u prvom).

"Crno - beli" su od starta krenuli u ofanzivu, nošeni hukom sa tribina ređali su šanse, a nagrada je stigla u 25. minutu, Rikardo Gomeš je realizovao jedanaesterac za erupciju oduševljenja u Humskoj.

Samo 2 minuta kasnije Siniša Saničanin postiže debitantski gol u dresu Partizana, i postavlja reazultat koji je domaćima garantovao prolazak dalje.

U drugom poluvremenu Portugalci su preuzeli inicijativu, imali više loptu u svom posjedu, ali je Partizan bez većih problema uspio da sačuva prednost.