DOBAR POČETAK

MURINJO DEBITOVAO I TO U KONFERENCIJSKOJ LIGI: Roma ga obradovala u Turskoj, Žoze krenuo po 3. evropski pehar!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Moraće i njega da osvoji...

Izvor: Profimedia

Žoze Murinjo je debitovao na klupi Rome i to uspješno! Legendarni portugalski stručnjak vodio je Romu do pobede u Turskoj u plej-ofu Konferencijske lige.

Rimljani su savladali Trabzon 2:1.

Ekipa Žozea Murinja se sprema za daleko bolju godinu od prošle, u kojoj su jedva izvukli sedmo mesto i plasman u treće po snazi UEFA takmičenje. Ipak, izgleda da "vučica" želi da se što bolje pokaže u Konferencijskoj ligi.

Na debiju njihovog novog trenera, pobijedili su turski Trabzon 2:1 na gostovanju i to bez Tamija Abrahama, najvećeg pojačanja ekipe ovog ljeta, za koju je Roma morala da "iskešira" 40.000.000 evra.

Igra Rome dala je razlog za optimizam Portugalcu, pošto se Nikolo Zaniolo poslije duge pauze vratio u tim, a Lorenco Pelegrini pokazao da će biti važan igrač i ove sezone.

On je doveo Romu u vođstvo u 55. minutu, izjednačio je Trabzon preko Andreasa Kornelijusa u 64. minutu, da bi desetak minuta pre kraja Eldor Šomurodov postavio konačan rezultat.

Tako je Murinjo, posle osvajanja Lige šampiona i Lige Evrope u svojoj bogatoj karijeri, sada krenuo i po novo, treće UEFA takmičenje.