Fudbal

DINAMU MILIONI UDARILI U GLAVU, BILO JE GROZNO! U Hrvatskoj pišu o potopljenom brodu i pitaju Petkovića: Razumiješ sad?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Žestoke kritike na račun Dinamo Zagreba posle kraha u Moldaviji

Bruno Petković
Izvor: Profimedia/Lukasz Sobala/PressFocus/SIPA/2108111039

Dinamo Zagreb doživio je žestok poraz u prvom meču protiv Zvezdinog "dželata" Šerifa iz Tiraspolja - 0:3!

U Moldaviji, gdje su crveno-bijeli ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Zagrepčani su izgubili golovima Adame Traorea i Dimitrios Kolovosa, a ovako su mediji u Hrvatskoj pisali o toj utakmici.

"Debakl u Moldaviji, Dinamu za Ligu šampiona treba čudo", piše index.hr, uz ocjenu da je šampion Hrvatske većim dijelom utakmice igrao loše, izgledao slabije u odnosu na domaćina i tokom susreta bio u podređenom položaju.

"Domaći sastav je u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te zasluženo stekao veliku prednost pred revanš u Zagrebu za osam dana", piše Večernji list.

"Jutarnji list" piše da su "Modri" u Tiraspolju teško stradali i da im treba repriza Totenhema (koga su prošle godine izbacili iz Lige Evrope) ako misle na kraju da uđu u najelitnije klupsko takmičenje na svijetu.

"Ma i više od reprize Totenhema, jer Murinjo i društvo došli su sa dva, a Moldavci dolaze sa tri pogotka prednosti. Šerif je totalno nadigrao Krznarovu ekipu koja je odigrala užasnu, katastrofalnu utakmicu, najgoru poslednjih godina u Evropi. Nijedna linija ekipe nije štimala, baš je bilo grozno. Ako kažemo da su Modri još dobro prošli, onda vam je sve jasno, zar ne?", piše taj portal.

Izvor: Profimedia

"24sata.hr" piše da je Dinamova odbrana u meč ušla bez štopera Lauritsena, a onda se povrijedio i Perić. U završnici prvog poluvremena Traore je pobjegao Teofilu i onda pogodio za vođstvo Šerifa. Od tad je sve išli nizbrdo", objašnjeno je u tekstu.

Da je Dinamo dobro prošao složio se i "dnevnik.hr".

"Modrima milioni udarili u glavu, Petković valjda sad razumije Dalića", piše novinar Ivica Medo, misleći na spisak selektora Hrvatske Zlatka Dalića koji nije pozvao prvog špica Dinama.

"Dinamov brod je potopljen, torpedovan sa tri komada. Ne sjećam se kada je Dinamo poslednji put ovako nastradao u kvalifikacijama za evropske kupove".

Tagovi