Fudbal

HAOS! UEFA ISTRAŽUJE VRANJEŠA ZBOG TETOVAŽE ČETNIČKOG VOJVODE? Prijava meča zbog "motiva fašizma", bruji region!

Autor Gordana Bojanić

UEFA je pokrenula postupak, a to je navodno zbog Vranješove tetovaže.

Izvor: MN Press

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (FARE) poslala je dopis UEFA u kome traži da se ispita utakmica AEK-a i Veleža u drugom kolu Konferencijske lige, a sve zbog jedne tetovaže.

Naime, oni su obavijestili UEFA da je moguće da je jedan fudbaler AEK-a igrao meč sa motivom koji poziva na fašizam, a bosanskohercegovački mediji to su odmah povezali sa bivšim reprezentativcem te zemlje Ognjenom Vranješom koji nastupa za grčki klub.

O čemu se radi? Vranješ na ruci ima tetovažu četničkog vojvode Momčija Đujića i igrao je na meču protiv Veleža, pa bi to mogla da bude potencijalno sporna tetovaža zbog koje je kontaktirana UEFA.

"UEFA je primila izvještaj Fare Networka i naša kompetentna služba će interno istražiti slučaj. U ovoj fazi nemamo više informacija za javnost", naveli su iz UEFA i tako potvrdili da je zaista meč pod istragom, doduše nema još zvanične informacije da li zbog Vranješa.

Velež je prošao u treće kolo kvalifikacija jer je pobijedio AEK posle penala, a naravno da ovo nije prva evropska utakmica u kojoj je Ognjen Vranješ igrao sa ovom tetovažom na ruci.

Prethodno je Vranješ zbog tetovaže četničkog vojvode izbačen iz reprezentacije BiH.