Fudbal

ZVEZDA ISPALA IZ LIGE ŠAMPIONA! OBRUKALA SE U MOLDAVIJI: Stanković se "kockao" i nije pogodio, sad u Ligu Evrope!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vrlo loša igra Zvezde u Moldaviji i eliminacija iz Lige šampiona. Sada sledi napad na Ligu Evrope, ali ni to neće biti lako...

Izvor: MN Press

Crvena zvezda neće učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone.

Drugu godinu zaredom, srpski šampion zaustavljen je u trećoj rundi kvalifikacija. Nakon kiparskog prvaka Omonije, Zvezdu je sada zaustavio moldavski - Šerif. "Uhapsili" su igrače crveno-belih, iskoristili čudnu postavku Dejana Stankovića i pobedom su overili plasman u plej-of Lige šampiona, a Zvezdi sledi borba za Ligu Evrope.

ŠERIF - ZVEZDA 1:0 (1:0), UKUPNO 2:1!

Stanković je Kangu zamenio Srnićem, odlučio se da igra u sistemu 4-1-2-3, ali nije to mnogo dobrog donelo njegovom timu. Nisu imali rešenje za presing rivala, nije postojao vezni red, sve se svodilo na individualne poteze Ivanića i Kataija, ali oni ovoga puta nisu bili raspoloženi.

Na sve to, ni odbrana nije bila sigurna. Ponovo je Zvezda primila gol iz prekida, ovoga puta u nadoknadi prvog poluvremena kada je Dragović napravio loš faul, a Arboleda postigao gol, možda iz ofsajda.

Pokušao je na poluvremenu da "razmrda" svoj tim Stanković, uveo je Krstovića i Bena, potom Krstičića umesto Kataija, koji je verovatno povređen, a potom i mlade nade Gavrića i Nikolića. Zvezda je samo preko Ivanića imala šansu, a kada je krenula na "sve ili ništa" odbrana se raspala.

Šerif je ulazio iz šanse u šansu, a Zvezda je u ovom dvomeču ostavila znatno slabiji utisak i zato se seli u Ligu Evrope gde će biti prava borba. Za ulazak u grupnu fazu igraće sa slabijim iz meča Jang bojsa i Kluža.

U prvom meču bilo je 1:1...