Fudbal

MESIJEV EMOTIVNI OPROŠTAJ OD BARSE: Čim je izašao odmah je briznuo u plač!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Lionel Mesi se i zvanično oprašta od Barselone konferencijom za štampu koja počinje u 12:00 časova. On je dogovorio uslove ostanka u klubu, ali je zbog očajnog finansijskog stanja Barselone i pravila La Lige od toga moralo da se odustane.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Argentincu je izuzetno teško pao rastanak sa Kataloncima, nakon dvocenijske obostrano uspješne saradnje.

“Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvijek sam zamišljao pun Kamp Nou navijačima koje nisam vidio godinu i po dana. Nažalost, moralo je ovako da bude”, rekao je uplakani Mesi.

Izvor: Youtube/FC Barcelona

Prije samo nekoliko dana da će sjajni napadač produžiti ugovor sa Barselonom, ali na kraju do toga nije došlo zbog propisa španske La Lige, odnosno strukturalnih i ekonomskih prepreka.

“Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni. Prelijepe uspomene, prelijepe emocije, bilo je lijepih, ali i ružnih stvari, ali sve me je to oblikovalo kao osobu. Dao sam sve za ovaj klub, ovaj dres od prvog dana kada sam došao. Sada odlazim”, rekao je Mesi.

Nada se povratku jednog dana…

“Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih donio nešto novo klubu, mnogo uspjeha i zajedničkih lijepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je riječi koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim”, dodao je Mesi.

Argentinac se prema informacijama praktično svih evropskih medija dogovorio sa Pari Sen Žermenom, a zvanična promocija navodno je zakazana za utorak.

Tagovi