Fudbal

SADA JE I ZVANIČNO- LIONEL MESI NAPUŠTA BARSELONU, KLUB POTVRDIO SAOPŠTENJEM!

Autor Jovana Raičević

Ono što se spekulisalo tokom dana dobilo je i zvaničnu potvrdu, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, argentinac Leo Mesi neće produžiti saradnju sa katalonskim gigantom, saopštio je klub.

Izvor: Profimedia

Vijest je prenio i potvrdio najuglednij sportski novinar kada je transfer pijaca u pitanju, italijan Fabricio Romano:

Najbolji fudbaler svijeta odlazi iz jedinog kluba za koji je igrao kao slobodan igrač, jer se sa rukovodstvom nije dogovorio oko nastavka saradnje. Tačnije, nisu mogli da postignu dogovor u skladu sa pravilima Primere.

To je potvrdila i Barselona!

"Dogovor je bio postignut između dvije strane oko potpisa novog ugovora, ali nije mogao da se formalizuje zbog ekonomskih i strukturnih prepreka (pravilnik La lige)", objasnio je klub.

"Zbog te situacije Mesi nece nastaviti karijeru u Barseloni. Obje strane žale zbog toga sto nisu mogle da se ispune želje i igrača i kluba", takođe je navedeno!

Nevjerovatno, ali istinito - gotova je jedna era Barselone, španskog i svjetskog fudbala!

Iako je nedeljama nagađano da će Mesi i klub postići dogovor, to se nije dogodilo i on sada ima pravo da bira gdje će otići - i to bez obeštećenja.

Mjesecima, pa i godinama unazad spekulisano je da će preći u Mančester siti kod Pepa Gvardiole ili u Pari Sen Žermen kod Nejmara, ali u ovom trenutku još nema informacija gdje će nastaviti karijeru.

Jedno je sigurno - u Barseloni neće!