KAKAV OBRT!

BOMBA! ŠPANIJA SE TRESE - MESI NEĆE DA POTPIŠE ZA BARSU: Katalonci u rasulu, Leo nikad dalji od novog ugovora!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Barselona je u sve težoj situaciji po pitanju zadržavanja legendarnog Argentinca u klubu.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi više neće biti fudbaler Barselone!?

Ovakav scenario postaje sve realniji, a poslednje informacije iz Španije govore da je legendarni Argentinac sve dalje od potpisivanja ugovora sa katalonskim klubom.

Kako piše španska "Marka", u pregovorima Mesija i Barselone je došlo do velikog obrta. Već nedeljama se pisalo u katalonskim medijima da će Mesi potpisati novi ugovor s Barselonom za 50% manju platu, kako bi Barsa uspjela da ispuni uslove finansijskog fer pleja koji klubovima u Španiji nameće La Liga.

Ipak, uprkos tim pozitivnim očekivanjima, sada su se stvari promijenile.

"Marka" kaže da su Barsa i Mesi nikad udaljeniji i da je u pregovorima došlo do tačke s koje više nema povratka. Barsa je zbog finansijskih pravila morala da drastično smanji svotu novca koju izdvaja na plate igrača i transfere, zbog toga su i dovodili samo igrače za koje nisu morali da plaćaju obeštećenja.

Međutim, smanjivanje Mesijeve plate za 50% nije bilo dovoljno, jer Barsa i dalje ne uspjeva da ispuni kriterijume La Lige. Navodno bi Barselona morala da dodatno smanji zahtjeve Mesija kako bi sa njim mogli da potpišu novi ugovor.

Mesi je zvanično i dalje bez kluba, još od 1. jula, a izgleda da se ne nazire kraj ove sve teže situacije za Barselonu. Izgleda da više nije tako nemoguće da Mesi zaigra za neki drugi klub od naredne sezone...