Sporno?

OVE ZVEZDINE GOLOVE JE GLEDAO VAR: Proveravali ofsajde crveno-belih, pa priznali oba! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dvojica sudija u Staroj Pazovi procenili, u skladu sa snimkom, da su pogoci regularni.

Izvor: Youtube/TV Arenasport/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde savaldali su Spartak u Subotici, a od tri gola beogradskog tima dva je proveravala VAR tehnologija. Glavni arbitar Živković Aleksandar komunicirao je sa VAR sudijama u Staroj Pazovi u finišu prvog i drugog dela meča, kod drugog i trećeg pogotka šampiona Srbije.

Pobeda Crvene zvezde (3:1) nije pod znakom pitanja, jer je VAR tehnologija pokazala da su oba gola regularna. Prilikom prvog koji je postigao El Fardu Ben promenjena je odluka linijskog sudije, a kod drugog koji je delo Nikole Krstovića potvrđeno da nije bilo nedozvoljene pozicije Kataija.

Zvezda je povela golom Mirka Ivanića, izjednačio je Spartak autogolom Radovana Pankova, a onda je tehnologija koju srpski fudbal ima od ove godine pokazala zašto je korisna.

Nakon jednog prekida ispred gola Spartaka Gejlor Kanga je ponovo ubacio loptu u kazneni prostor, a Ben iz drugog plana utrčao i zatresao mrežu. Linijski sudija je podigao zastavicu, ali ofsajda nije bilo, vidi se na snimku koji su imale i televizijske kamere.

Gol El Fardu Bena u finišu prvog dela:

Spartak Crvena zvezda VAR i gol Bena
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Kod drugog gola nije problem bio strelac već asistent.

Aleksandar Katai je dobio loptu u prostor, povukao je tridesetak metara do samog peterca, a onda našao Nikolu Krstovića. Lucidnim potezom, petom pored igrača koji su pokušali da ga zaustave, asistirao je mladom fudbaleru za konačnih 1:3.

Gol Nikole Krstovića u nadoknadi meča za konačnih 1:3:

Spartak - Crvena zveda, 1:3 Krstović
Izvor: YouTube/Arenasport

Tako su crveno-beli stigli do druge pobede u šampionatu i nova tri boda. Sada ih na svom kontu imaju sedam, a u dobrom raspoloženju će dočekati moldavski Šerif. Tim iz Tiraspolja već u utorak gostuje u Beogradu u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt