Fudbal

BLAMAŽA BUDUĆNOSTI NA FARSKIM OSTRVIMA, HRABRA SUTJESKA MOGLA I DO POBJEDE

Autor Jovana Raičević

Fudbaleri Budućnosti izgubili su u Toršavnu od istoimenog protivnika sa čak 4:0 , i tako šanse za prolazak u treću rundu sveli na domen teorije. Čast crnogorskog fudbala spasila je nikšićka Sutjeska, koja je na DG areni, sa favorizovanim Makabijem Haifa, odigrala 0:0.

Izvor: MONDO

Šta se desilo sa ekipom koja je u domaćem prvenstvu oborila gotovo sve rekorde, dominantno stigla i do duple kruna, te do prije samo godinu dana izbacila Astanu u Kazahstanu, kako i zbog čega je šampion crnogorske lige primio 11 golova u svega 3 evropske utakmice, samo su neka od pitanja koja će mučiti brojne ljubitelje fudbala u Podgorici i Crnoj Gori, a posebno pristalice najvećeg kluba u našoj zemlji.

Više od samog poraza boli činjenica da je Budućnost bila inferiorna skoro svih 90 minuta u polju, te da je i pored nekoliko propuštenih prilika, mogla primiti još koji gol.

Strijelci za domaću ekipu bili su Mihal Pržibilski u 45. i 47, Petur Petersen u 58. i Danijel Johansen iz jedanaesterca u 66. minutu.

Jasno je da neko za ovakvo urušavanje klupskog ugleda mora odgovarati, a da li će biti rezova unutar kluba, i kakvi će oni biti, znaće se u narednih nekoliko dana.

Ipak, nadamo se da će podgorički velikan naći ekspresno rješenje za izlazak iz krize, i napraviti (ne)moguć preokret u utorak, na stadionu Pod Goricom.

Najveći rival Budućnosti, Sutjeska iz Nikšića, odigrala je sjajno u Donjoj Gorici, a nakon što su gosti, u 55. minutu dobili crveni karton, imala je i nekoliko šansi da stigne do istorijske pobjede, i tako obezbijedi jos bolji rezultat pred revanš koji je oćekuje za 7 dana.

Ovakva igra ohrabruje izabranike Milije Savovića, i daje im za pravo da se nadaju podvigu u Izraelu, iako za razliku od Budućnosti, igraju protiv i te kako favorizovanog protivnika.