SPREMAN

PARTIZANOVAC HOĆE DA SPOTAKNE ZVEZDU: On je adut Kairata u kvalifikacijama - Već sam ih pobeđivao sa 2 kluba!

Autor Jovana Radunović Izvor Sportski žurnal

Reprezentativac Crne Gore Nebojša Kosović zna da njegovom timu uopšte neće biti lako u dvomeču protiv Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u Kazahstanu u sredu od 16.00 časova započinju novu evropsku sezonu, a rival u Almatiju biće im Kairat.

U redovima šampiona Kazahstana biće i jedno poznato lice, bivši fudbaler Partizana i Vojvodine Nebojša Kosović.

Vezista Kairata biće jedan od njihovih aduta protiv Crvene zvezde. Imao je već tokom svoje karijere prilike da se susreće sa crveno-belima u "večitom" derbiju, ali ovaj bi mogao da se pokaže još važnijim za oba kluba.

Razlog? Nastavak puta ka grupnoj fazi Lige šampiona.

"Sudbina je htela da se opet sastanem sa Crvenom zvezdom. Pobeđivao sam s Partizanom, ali i sa Vojvodinom. Naravno i gubio ha, ha… Sve je to deo sporta, mada se pređašnji uspesi više ne gledaju. Zvezda je poslednjih godina pokazala kvalitet u Evropi, što pokazuje i poslednja godina kad je dogurala do dvomeča s Milanom", počeo je Kosović za "Sportski žurnal".

Kairat je izgubio poslednji meč u nacionalnom kupu od Kaspija, ali Kosović otkriva da je sastav bio značajno izmenjen. Sada je red na dolazak Zvezde u Almati. Utakmica u Almatiju igraće se s publikom, dok će u Beogradu zbog kazne UEFA na tribine moći samo deca.

"Znamo da će u revanšu u Beogradu na tribinama biti najmlađi. Zbog aklimatizacije doći ćemo ranije, najmanje dva, tri dana. Zvezdu ćemo danas dočekati kao i Makabi pred navijačima, ali o broju odlučiće glavni doktor grada Almatija."

Od koga onda Kairatu preti najveća opasnost?

Izvor: MN Press

"Uvek izdvajam Saleta Kataija i Miću Ivanića. Mada, Zvezda ima još kvalitetnih fudbalera, koji mogu da naprave probleme."

Kosović ističe da je i Dejan Stanković važan adut Zvezde, a i u Kazahstanu ga dobro znaju.

"Znaju svi naravno za njega, poštuju igračku karijeru, a i znaju da je prošle godine napravio ozbiljan uspeh u Evropi kao trener. Mislim da se čak on i naš gazda poznaju."

Kosović ne bi da puno priča o igri Kairata.

"Analizirali smo igru Zvezde i ne bih otkrivao karte. Znamo da su prekidi prošle sezone bili zaštitni znak crveno-belih, nadam se da ćemo uspeti da ih neutrališemo njihove najbolje skakače. Ali, spremamo se za sve moguće situacije i formacije. Tako da ćemo biti spremni i za jednog špica, ali i za dvojicu."

Pored Kosovića, reprezentativca Crne Gore, u Kairatu je i jedan Srbin - Rade Dugalić.

"Dugi će voditi ozbiljne borbe na terenu sa Zvezdinim špicevima, ali verujem da će pokazati kvalitet i da će se nositi dobro u oba meča. Pokazao je kvalitet i nedavno protiv Makabija. Krasi nas timska igra, tako da ne bih izdvajao pojedince. Svakako da je Lav najveće ime u našem timu."

Bivši vezista Partizana i Vojvodine ne želi da se preda protiv snažnijeg tima.

"Zvezda je sigurno favorit, što zbog iskustva igranja ovakvih utakmica, ali i zbog jačine tima. Trudićemo se da dođemo i još važnije iskoristimo šanse i domognemo se naredne runde", rekao je Kosović za "Sportski žurnal".