Nema dalje!

E, TO JE TETOVAŽA! KLJUČNI DETALJ SA EURA ZAUVEK NA NAVIJAČU: Momenat kad Đorđo ne da pehar Englezima! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Iskusni Kjelini zaustavio mladog Saku i sprečio veliku priliku za Englesku u finalu Evropskog prvenstva.

Kjelini i Saka
Izvor: Tanjug/Laurence Griffiths, Pool via AP

Reprezentacija Italije prošle nedelje je pokorila Evropu, a jednu od ključnih uloga u timu imao je Đorđo Kjelini, kom su nakon finala čitali sa usana. Iskusni štoper je igrao u sjajnoj formi, a njegov potez iz finiša susreta protiv Engleske prepričavaće se godinama.

Zaustavio je mladog fudbalera Arsenala Bukaja Saku i to tako što ga je uhvatio za dres na centru terena, ne dopuštajući mu da krene u kontru. Mnogi misle da je taj detalj prelomio finale, a jedan navijač će ga zauvek imati na svom telu.

Kapiten Italijana se loše zagradio, a kada je brzonogi Saka iskoristio tu grešku, postojao je samo jedan način za prekid napada. Kjelini se nije dvoumio, iako je znao da će dobiti žuti karton za takav start.

Kasnije je upravo Saka postao jedan od tragičara, jer je bio jedan od trojice engleskih penala koji su promašili udarac sa bele tačke. Tačnije, njegovu nameru pročitao je Đanluiđi Donaruma, a Đorđo Kjelini je izrastao u heroja Italije.

Podsećamo, četa Roberta Manćinija je u finalu Evropskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca savladala Englesku, te tako po prvi put od 1968. godine stigla do titule šampiona Starog kontinenta.

Pogledajte kako izgleda ovaj sada već kultni trenutak na ruci jednog Italijana! Za razliku od Engleza, on se nije blamirao...